MPI (EMEC) mikt van 2 tot 5 maart op het hart van EuropaOver drie weken worden de mensen die bij grote evenementen meestal achter de coulissen blijven, in het zonnetje gezet tijdens de 35e editie van de European Meetings & Events Conference (EMEC) in Luxemburg. EMEC is HET meerdaagse congres voor alle organisatoren en professionals die samen zorgdragen voor zakelijke evenementen.

Deze jaarlijkse bijeenkomst van Meeting Professionals International (MPI) brengt de Europese congres gemeenschap samen met de nadruk op drie belangrijke ontwerpprincipes: 

•    EMEC is ontworpen voor en door Europeanen. 
•    Het is een incubatoromgeving voor ideevorming en uitwisseling.
•    MPI EMEC zorgt ervoor dat de lokale invloed van de gaststad wordt ingebouwd in de algehele ervaring.

Omdat het congres dit keer in Luxemburg door gaat, is gekozen voor het thema: vul je hart in het hart van Europa.

"De ontwikkeling van zakelijke evenementen staat hoog op onze politieke agenda”, zegt Eric Thill, gedelegeerd Minister van Toerisme en Minister van Cultuur in de Luxemburgse regering. “Daarom zijn we enthousiast om samen te werken met MPI om EMEC dit jaar te organiseren in Luxemburg. Ons land is gekend om zijn diepe historische wortels, rijke cultuur en ongerepte natuur, maar we willen ook de andere kant van Luxemburg laten zien. De stad Luxembourg is een belangrijke Europese cultuurstad en tegelijkertijd een hypermodern zakencentrum. Innovatie, duurzaamheid en diversiteit zijn al lang een deel van het DNA van Luxembourg.”

EMEC is belangrijk voor de Europese evenementengemeenschap, omdat het een platform biedt om ideeën uit te wisselen, van elkaar te leren en zinvolle verbindingen op te bouwen. 

De plenaire opening door voormalig Deens parlementslid Özlem Cekic gaat over het cultiveren van een dialoog die cultureel begrip bevordert. Cekic is oprichtster en secretaris-generaal van Bridge Builders, een organisatie die zich internationaal inzet voor cross culturele communicatie.  

Er is een breed scala aan onderwijssessies en vier unieke hands-on Learning Journeys. Deelnemers leren in kleine groepen en krijgen toegang tot locaties buiten de gebaande paden, zoals een backstage bezoek aan Luxembourg Air Rescue of een coproductie project o.l.v. Song Division in de coulissen van een historische bioscoop.  

De afsluitende plenaire sessie zal worden geleid door experts van het Event Design Collective. Deelnemers aan het evenement kunnen hun eigen Event Design Competency Diagnostic Report maken. 

Het European Convention Center Luxembourg (ECCL) zal dienen als hoofdlocatie. De openingsreceptie op 3 maart is in Mudam, het Museum voor Hedendaagse Kunst en op 4 maart wordt het veertig-jarig jubileum van de MPI Foundation gevierd met een Rendez-Vous bij Big Beer Company.

Alle evenementen zijn inbegrepen in de registratie van EMEC Luxemburg. Die registratie is nog open. Vraag informatie via MPI Nederland
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: European Meetings & Events Conference Meeting Professionals International MPI EMEC24 Luxemburg European Convention Center Luxembourg
Algemene voorwaarden | privacy statement