Grootschalige uitbreiding en vernieuwing Pitgebouw voor Dutch Grand Prix 2024Het iconische Circuit Zandvoort, alom bekend om zijn rijke geschiedenis en natuurlijk de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, ondergaat momenteel een ambitieuze transformatie in voorbereiding op de Formula 1 editie van 2024. De meest opvallende ontwikkeling is de verlenging van de pitstraat en de uitbreiding van het aantal pitboxen, die niet alleen voldoen aan de veeleisende kwaliteitsnormen van de FIA, maar ook een verandering teweegbrengen in de veelzijdigheid van het circuit. 
 
Deze uitgebreide veranderingen zijn niet slechts beperkt tot de raceperiodes. Het gebouw waarin deze nieuwe pitboxen zullen worden gehuisvest, wordt omgevormd en uitgebreid tot een multifunctionele ruimte die jaarrond wordt benut voor verschillende doeleinden. Terwijl het tijdens de Dutch Grand Prix fungeert als een reeks van zes ultramoderne pitboxen, zal het gedurende de rest van het jaar dienen als een hospitality lounge voor diverse evenementen zoals congressen, seminars en bedrijfsfeesten met een capaciteit tot 650 personen.
 
Bernie’s Bar & Kitchen en racecafé Mickey’s Bar
De ontwikkeling omvat niet alleen de uitbreiding van de pitstraat, maar gaat ook gepaard met een herziening van het bovengelegen restaurant Bernie’s Bar & Kitchen. Deze uitbreiding biedt niet alleen meer capaciteit voor culinaire ervaringen of plenaire sessies, maar creëert ook een spectaculair dakterras met een adembenemend panoramisch uitzicht. Deze toevoeging belooft een betoverende plek te worden voor zowel racefanaten als gasten van bijvoorbeeld zakelijke bijeenkomsten, borrels en recepties. Bovendien ondergaat Mickey's Bar, die grenst aan de vernieuwde pitboxen, een volledige renovatie. De vorm van het gezellige racecafé zal behouden blijven in de sfeer van een bruine kroeg met een modern jasje, die naadloos aansluit op de dynamiek van de pitstraat en haar omgeving. 


 
Opening dit voorjaar
De bouw van deze opwindende ontwikkelingen is reeds gestart en de opleverdatum staat gepland voor april 2024. Met dit ambitieuze project wordt niet alleen voldaan aan de strenge eisen van de FIA voor de Dutch Grand Prix, maar wordt ook de toekomst van Circuit Zandvoort als een veelzijdige, state-of-the-art evenementenlocatie versterkt.

De uitbreiding van de pitstraat en de transformatie van het bijbehorende gebouw naar een multifunctionele ruimte illustreren de visie van Circuit Zandvoort om niet alleen een vooraanstaand circuit te zijn tijdens races, maar ook een dynamische bestemming gedurende het hele jaar voor andere evenementen, waarbij de opwinding van de autosport en sfeer de prachtige omgeving altijd voelbaar zijn.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Circuit Zandvoort Grand Prix 2024 Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix Dutch Grand Prix Bernie’s Bar & Kitchen pitbox racecafé Mickey’s Bar Zandvoort
Algemene voorwaarden | privacy statement