MPI Crossing Borders in Apeldoorn: De groene en royale hoofdstad van de Veluwe



 

 

Dé groene en royale hoofdstad van de Veluwe? Dat is Apeldoorn! De stad die we kennen van 'Even Apeldoorn bellen', maar die de zakelijke evenementenbranche nog veel meer te bieden heeft. Op 27 juni bundelden Apeldoorn Partners en MPI Netherlands hun krachten met als doel het samenstellen van een geweldig programma om een groep eventprofessionals uit heel Nederland kennis te laten maken met deze veelzijdige regio. Aan de hand van twee 'Learning Journeys' (Vitaliteit en Veiligheid) verkenden we de prachtig groene omgeving en maakten we kennis met een aantal zeer uiteenlopende evenementenlocaties. Sportief, op de hei, tussen de apen, geboeid bij de politie, industrieel of koninklijk: met royaal en groen zet Apeldoorn zich op indrukwekkende wijze op de kaart.

Fotografie: Jan Buteijn / Butino.nl


Een breed aanbod aan mogelijkheden voor evenementen- en congresorganisatoren gecombineerd met de aanwezige kennis in de stad, zorgt ervoor dat Apeldoorn een niet te missen bestemming is voor de zakelijke evenementenmarkt. Maar ook actuele (maatschappelijke) thema's spelen een belangrijke rol in Apeldoorn. Thema's die een waardevolle inhoudelijke toevoeging kunnen zijn voor jouw evenement.

Na de plenaire opening in Radio Kootwijk ervaarden we tijdens de Learning Journey Vitaliteit in de bosrijke omgeving van de Apenheul dat apen een fascinerende inspiratiebron zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld van alles leren over (non)verbale communicatie. Ook de vele onderzoeken naar voeding, verschillende diëten en de impact daarvan op ons lichamelijk- en mentale welzijn leveren waardevolle inspiratie op. In de topsport- en evenementenlocatie Omnisport nam voormalig topschaatster Marianne Timmer ons mee op haar indrukwekkende reis naar drie gouden medailles.

Maar ook het thema veiligheid speelt een belangrijke rol in Apeldoorn. Een bezoek aan de Nationale Politieacademie mag daarin natuurlijk niet ontbreken. Een plek die normaal gesloten blijft voor publiek, maar nu een exclusief inkijkje gaf in de diversiteit aan politieopleidingen en het belang van crowdcontrol tijdens evenementen. We staken ook zelf de handen uit de mouwen op het immense oefenterrein. Samen met een groep gemotiveerde eerstejaars agenten namen we deel aan tal van simulaties. Van crisismanagement tot de wapenstok, van handboeien tot hypermoderne drones. In de Creatieve Hub de Zwitsalhal gaf Centraal Beheer ons vervolgens een inkijkje in de wereld van evenementenverzekeringen, aan de hand van een groot aantal praktijkvoorbeelden waarin het mis ging.

Het event sloot op royale wijze af met champagne en een walking dinner in Paleis het Loo. Wandelend en volop netwerkend vergaapten we ons aan de pracht en praal van deze zeventiende eeuwse zomerresidentie en al haar eventmogelijkheden, terwijl heerlijke gerechten en wijnen passeerden. De fontein bij de colonnades was de perfecte plek om dit bezoek aan Apeldoorn af te ronden.



Over Crossing Borders

Met het beproefde 'Crossing Borders' concept borduren we voort op het Award Winning Eventdesign van het Europese MPI event 'EMEC19' (Den Haag). We kijken voorbij de grenzen van onze eigen branche. Geen hapklare brokken met droge kennis, maar een inspiratietrip langs sectoren en plekken die op innovatieve wijze werken aan de wereld van morgen. We stellen ons daarbij steeds de vraag: wat kunnen wij leren van vakgebieden buiten de onze. Niet alleen op praktisch en uitvoerend niveau maar ook op procesmatige thema's op het snijvlak van bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten. We combineren dit inhoudelijk programma altijd met het presenteren van prachtige venues, hotels en de omgeving, maar ook met waardevolle netwerktijd.

 

Over MPI

MPI wordt gedragen door vrijwilligers met een passie voor de meeting- en eventsindustrie. Met een wereldwijde community van ruim 60.000 meeting professionals waarvan ca. 14.000 actieve leden is MPI 's werelds grootste en meest actieve vakvereniging voor de MICE-sector. MPI Nederland is de Nederlandse afdeling van Meeting Professionals International met ruim 100 actieve leden en een community van zo'n 2.000 Nederlandse eventprofessionals. Wij begrijpen dat als mensen elkaar face-to-face ontmoeten, het ze de kans geeft om de handen ineen te slaan en de meeting- en eventindustrie naar een hoger plan te tillen. Wij verbinden de verbinders zodat zij ervaringen kunnen neerzetten die andere inspireren om het verschil te maken.

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: MPI Crossing borders Apeldoorn Radio Kootwijk Zwitsalhal Paleis het Loo Apeldoorn Partners
MPI The Netherlands Chapter | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel

Algemene voorwaarden | privacy statement