Allereerste white label flexkantoor opent in Zuidtoren in Hoofddorp



infinitSpace, dat namens commerciële verhuurders white-label, tech-enabled flexkantoren creëert, heeft een beheerovereenkomst getekend met Bryant Park Services B.V. (een fonds dat is aangesloten bij de in New York gevestigde wereldwijde vermogensbeheerder Marathon Asset Management L.P. de PROVADA Real Estate Conference 2023). Hiermee wordt in september 2023 een nieuw state-of-the-art flexibele kantoren-merk geopend in Marathon's kantoortoren Zuidtoren in Hoofddorp (nabij Amsterdam Schiphol Airport).

Zuidtoren is het hoogste en meest herkenbare gebouw in het gebied, ontworpen door Kohn Pederson Fox Associates. Het omvat 17.000 m² kantoorruimte en is de afgelopen twee jaar uitgebreid gerenoveerd en geherpositioneerd. Dergelijke werken hebben de ESG-referenties van het gebouw verbeterd inclusief een volledige renovatie van de lobby, vergaderzalen, restaurant en terras, alle liftlobby's en sanitaire voorzieningen. Het gebouw heeft een BREEAM Excellent en A+++ energielabel gekregen.

Gelegen aan Taurusavenue 1-41, ligt Zuidtoren direct bij het treinstation van Hoofddorp, waardoor Hoofddorp binnen enkele minuten met Schiphol Airport en Amsterdam Zuidas verbonden is. Het mandaat Asset Management wordt uitgeoefend door BNP Paribas Real Estate Asset Management.

Het project komt er nu de vraag naar flexkantoren onder bedrijven wereldwijd sterk stijgt, waarbij de pandemie en hoge inflatie deze trend versnellen. De waarde van de wereldwijde markt voor flexibele werkplekken zal naar verwachting groeien van 33,23 miljard dollar in 2020 tot 73,03 miljard dollar in 2026. Dankzij infinitSpace kan de verhuurder op deze trend inspelen.

Mede opgericht door Wybo Wijnbergen, voormalig WeWork MD van Noord- en West-Europa, en zijn broer, meervoudig tech-ondernemer, Wilco Wijnbergen, is infinitSpace nu een managementovereenkomst aangegaan met Marathon om de flexibele werkruimte in Zuidtoren te creëren. infinitSpace lanceert de nieuwe flexwerkplek onder de merknaam ‘beyond Zuidtoren’.

infinitSpace zal de werkruimte ontwerpen en uitrusten met de allernieuwste technologie, waaronder software die meer services en gemak voor gebruikers van de flexibele werkplekken en conventionele huurders oplevert. Tevens is het bedrijf verantwoordelijk voor de marketing van de locatie, het beheer van nieuwe lidmaatschappen en het toezicht houden op de operationele activiteiten.

Na het openen van meerdere flexkantoren in Europa en de VAE, markeert beyond Zuidtoren de eerste locatie van infinitSpace in Nederland waar ook het hoofdkantoor is gevestigd.

Wybo Wijnbergen, CEO en medeoprichter van infinitSpace zei: “We zijn verheugd om samen te werken met Marathon Asset Management en BNP Paribas Real Estate aan wat een schitterend nieuw flexkantoor gaat worden in de iconische Zuidtoren. Na een succesvolle lancering in London van Aldgate Tower en Kingsbourne House in de afgelopen 15 maanden, markeert dit opwindende nieuwe partnerschap de eerste stap van het merk “beyond” buiten Londen; wat is een betere plek om dit nieuwe hoofdstuk te markeren dan dit gebouw in de regio Amsterdam.”

Jelle de Boer, Associate Director Asset Manager bij BNP Paribas Real Estate: “Flexibel werken transformeert het bedrijfsleven en Marathon Asset Management heeft in infinitSpace de perfecte partner gevonden om een deel van de Zuidtoren te transformeren en deze verschuiving te omarmen. We hebben de neiging om het serviceniveau binnen Zuidtoren constant te blijven optimaliseren en door een flexibel kantoor-product te kunnen bieden, verwachten we nog meer succes in dit gebouw. Het team van infinitSpace weet hoe een flexkantoor moeten worden gecreëerd, beheerd en geëxploiteerd om het potentieel en de waarde voor huurders te maximaliseren. Ik kijk er naar uit om een nieuwe visie op de ruimte te zien worden toegepast - één die nieuwe organisaties naar het gebouw zal brengen en de geweldige community waaraan we hebben gewerkt, zal versterken." 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: infinitSpace flexkantoor Hoofddorp vergaderzalen Zuidtoren
Algemene voorwaarden | privacy statement