Nieuwe look voor IMEX FrankfurtIn de hallen 8 en 9 van Messe Frankfurt zijn de deuren opnieuw geopend voor de 2023-editie van IMEX Frankfurt, de toonaangevende vakbeurs voor de wereldwijde meeting- en evenementenindustrie.

Een merkvernieuwing, getimed om op de show te lanceren, betekende dat bezoekers werden begroet door een nieuwe look IMEX, met pastelkleuren afgeleid van de oude branding, gecompenseerd door marineblauw en wit en een nieuw motief geïntroduceerd - een symbolische handdruk.

Latijns-Amerika en Azië komen sterk terug
Met Aziatische exposanten die een welkome terugkeer naar de beursvloer maken, samen met een sterke vertegenwoordiging uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika, het Caribisch gebied, Noord-Amerika en in het bijzonder Latijns-Amerika, is de IMEX van deze week een levende vertegenwoordiging van een industrie die verantwoordelijk is voor 27,5 miljoen banen en een totale wereldwijde economische impact van $ 2,8 biljoen in 2019*.

Bekroonde panden zoals het Ierse Adare Manor staan ??in de line-up van exposanten, samen met nieuwe hotellanceringen zoals het nieuwe elaya-merk van Smiling Hotels. Veel hotelinitiatieven richten zich op nieuwe producten van boer tot bord of erfgoedvoedsel, terwijl andere hun duurzaamheidsreferenties promoten. Aankondigingen van strategische samenwerking omvatten een nieuwe overeenkomst tussen Associated Luxury Hotels International (ALHI) en Hosts Global.

Als reactie op de stijgende vraag naar mensen om meer contact te maken met het buitenleven door middel van evenementen of incentives, hebben bedrijven zoals HL Adventure een drie weken durende Artic Horizon-ervaring gelanceerd, terwijl Sarawak's sponsoring van de toegangswegen naar Hal 8 rustgevende vogelgezang en kamerhoge jungle-afbeeldingen.

Toegankelijkheid en inclusiviteit
In beide hallen heeft het IMEX-team ingezet op verbeterde toegankelijkheid en inclusiviteit voor alle deelnemers. Kleurkeuzes, voedselopties, de app, bewegwijzering, garderobes, bewegwijzering en stille ruimtes zijn allemaal ontworpen met een nieuw begrip van hoe de behoeften van mensen verschillen en wat voor impact een beurs kan maken.

Het onderwijsprogramma van IMEX Frankfurt, dat vier dagen duurt, toont opnieuw sprekers van wereldklasse, toonaangevende organisaties, belangrijke trends en brancheonderzoek. DRPG, Maritz, Encore, Google XI en Valuegraphics zijn allemaal aanwezig, terwijl het steeds veranderende landschap van evenemententechnologie kan worden verkend via een speciale track.

Technology and Innovation is een van de zes gecureerde tracks die ook People and Planet bevatten; Handelspraktijken; Experience Design, Event Marketing en Trends en Onderzoek. Aparte specialistische programma's omvatten AVoice4All, She Means Business, Association Focus, Exclusively Corporate, Agency Directors Forum en een nieuwe Duitstalige Impact Academy.

De gloednieuwe Google Experience Institute (Xi) CoLabs op IMEX nodigen aanwezigen uit voor mini-design-thinking sprints die bedoeld zijn om de 'huidige curiositeiten' van de wereldwijde Xi-gemeenschap te verkennen en te onthullen. Elk CoLab is een snelle ideeënvormings- en brainstormsessie van 20 minuten rond de belangrijkste thema's die naar voren zijn gekomen in de afgelopen twee jaar van onderzoek en werk bij Google.

Carina Bauer, CEO van IMEX Group, zegt: “Als bedrijf is IMEX het afgelopen decennium enorm veranderd. We zijn meer dan ooit zeker van de kracht van de IMEX-shows om sterke zaken tussen wereldwijde exposanten en kopers mogelijk te maken. In een post-pandemische wereld is er nog steeds veel druk waarmee elke industriële sector wordt geconfronteerd. Desalniettemin wijzen alle tekenen erop dat deze week gezonde bedrijfsniveaus en een tijdige vertrouwensboost voor velen zullen worden gegenereerd.

Ons Human Nature Talking Point is ook belangrijk geweest. Het heeft ons in staat gesteld, en anderen aangemoedigd, om te onthouden - en te ontwerpen voor - wat goed, positief en zelfs buitengewoon is aan mens zijn. Als onze industrie haar kracht echt kan waarderen en benutten om positieve verandering voor de mensheid te creëren, dan kunnen we de wereld ten goede veranderen”, zegt Bauer.

*EIC Wereldwijde economische betekenis van zakelijke evenementen 2023
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: IMEX 2023 Frankfurt Vakbeurs
Algemene voorwaarden | privacy statement