Insidertip voor eventplanners: ColombiaVan de biodiversiteit in het Amazonegebied tot de stedelijke jungle van Bogotá, van de traditionele plantages in de gouden koffiedriehoek tot de koloniale parel Cartagena en van de wilde stranden van de Pacifische kust tot de Latijns-Amerikaanse modemetropool Medellín - Colombia zit vol contrasten. Door de strategische ligging met uitstekende internationale verbindingen (900 vluchten per week, waaronder zeven rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bogotá) en havens aan de Atlantische en Stille Oceaan, wordt het land beschouwd als de poort naar Zuid-Amerika. Ver weg van de grote zakelijke centra die beschikken over een uitstekend ontwikkelde infrastructuur voor evenementen, kunnen M.I.C.E.-groepen midden in de natuur genieten van ervaringen en activiteiten tussen vulkanen, woestijnen en hoge bergen én van ontmoetingen met inheemse stammen, koffieboeren en cowboys.

Kort profiel van de hoofdstad
Bogotá ligt midden in het oostelijke deel van de Andes op een hoogte van meer dan 2.600 meter en is daarmee de op twee na hoogste hoofdstad ter wereld. Het is het economische, academische en culturele centrum van Colombia, huisvest 60 procent van alle ’s lands academische instellingen en wordt beschouwd als de zakelijke business hub, daar de meeste buitenlandse bedrijven en ongeveer 20% van alle nationale bedrijven hier gehuisvest zijn. Ooit het grondgebied van de inheemse Muisca bevolking, werd het gebied gekoloniseerd door de Spanjaarden in de 16e eeuw en de stad gesticht in 1538.

Tegenwoordig heeft Bogotá een eigen identiteit die gekleurd wordt door een smeltkroes van culturen die ieder met hun eigen evenementen het stadsleven verrijken. De stad heeft meer dan 50 multifunctionele vergader- en evenementenlocaties en biedt accommodaties met in totaal 30.000 kamers. Bogotá is de enige Latijns-Amerikaanse stad die lid is van de BestCities Global Alliance, een verbond van de twaalf beste steden ter wereld voor het organiseren van evenementen. Een van de meest in het oog springende locaties, is het internationale congrescentrum CORFERIAS, met 23 tentoonstellingszalen, 65.000 vierkante meter multifunctionele ruimte verdeeld over vijf verdiepingen met 18 vergaderzalen, waarvan de bovenste verdieping alleen al een capaciteit heeft tot  4.000 personen.

Teambuildingactiviteiten met Colombiaanse flair
Vanuit de pittoreske koloniale stad Cartagena aan de Caraïbische kust van Colombia vertrekken incentive groepen voor een zeiltocht rond de eilanden met witte zandstranden voor de kust en verkennen al snorkelend of duikend in het kristalheldere water de kleurrijke onderwaterwereld. In de stad Medellín, ook bekend als de "Stad van de Eeuwige Lente" vanwege het bijzonder aangename klimaat, wandelen de deelnemers langs kleurrijke graffitikunst en steile trappen tijdens een excursie naar Comuna 13, een voormalige probleemwijk die ooit te kampen had met hoge criminaliteit en nu een schoolvoorbeeld is voor sociale samenwerking en duurzaam toerisme.

Op 1,5 uur rijden van Medellín wachten de wereldberoemde koffieplantages van Colombia: Tijdens een bezoek aan een koffieboerderij wandelt de groep door weelderige groene gecultiveerde landschappen en leren ze over het dagelijkse leven van de Colombiaanse koffieboeren en het hele productieproces van koffie - van de teelt van de koffiebessen tot het branden en de uiteindelijke drank. Een koffieproeverij en een barista-workshop geven nog meer inzicht in de aromatische wereld van de zwarte boon en maken het teamuitje perfect. Andere populaire incentive-activiteiten in het land zijn walvissen spotten aan de Pacifische kust en avontuurlijke sporten zoals trektochten door het Amazonewoud en raften.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Naast het ruime aanbod voor M.I.C.E.-groepen en de aanwezigheid van de benodigde infrastructuur waaronder ultramoderne technologie, maken de uitermate concurrerende prijzen van Colombia een favoriete M.I.C.E.-bestemming in Latijns-Amerika. Uit een studie van ProColombia en het Mexicaanse bedrijf STA Consultores bleek dat de gemiddelde prijs voor een evenement in Colombia 60 procent lager ligt dan in Mexico en 75 procent lager dan in de Verenigde Staten.

Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen over de M.I.C.E. bestemming Colombia op IMEX 2023 in Frankfurt. Het team van ProColombia zal van 23 t/m 25 mei 2023 aanwezig zijn op stand B140. Beursbezoekers zijn van harte uitgenodigd om op de stand de koffiespecialiteiten van het land te komen proeven.

Afbeelding van Q K via Pixabay 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Colombia Medellin Bestemming IMEX 2023
Algemene voorwaarden | privacy statement