Qatar Airways lanceert vrijwillig CO2-compensatieprogramma voor zakelijke klantenQatar Airways lanceert een vrijwillig koolstofcompensatie programma voor zakelijke klanten. Dit initiatief stelt bedrijven en zakelijke reizigers in staat om hun eigen koolstofuitstoot op elk moment te compenseren via een speciaal webportaal.
 
Het vrijwillige koolstofcompensatie programma van Qatar Airways stelt haar zakelijke klanten in staat om de koolstofuitstoot van hun zakenreizen te compenseren of te reduceren en om duurzame keuzes te maken. Op deze manier werken bedrijven aan hun duurzaamheidsdoelstellingen en werken ze samen met de wereldwijde luchtvaartmaatschappij om hun koolstofneutraliteitsdoelstellingen te verwezenlijken.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, zegt hierover: "Het bouwen aan een duurzame luchtvaartindustrie op lange termijn vereist gecoördineerde inspanningen, en bedrijven spelen een belangrijke rol in het tot stand brengen van milieuvriendelijkere en duurzamere vliegreizen. We zijn blij dat we onze zakelijke klanten een mogelijkheid kunnen bieden om vrijwillig de koolstofvoetafdruk van hun zakenreizen te compenseren via erkende projecten die zowel gemeenschappen als het milieu helpen, en hen aanmoedigen om koolstofcompensatie een onderdeel te maken van hun koolstofbeheerplan. Dit ondersteunt het doel van de Qatar Airways Group om onze inspanningen voor milieuduurzaamheid te vergroten en versterkt onze leidende positie in de luchtvaartindustrie."

Het toonaangevende programma, dat tot stand kwam op basis van een samenwerking met de International Air Transport Association (IATA), biedt klanten van Qatar Airways een milieugerichte oplossing op maat met de zekerheid dat de credits die gekocht worden om deze uitstoot te compenseren afkomstig zijn van projecten die onafhankelijk geverifieerde koolstofreducties opleveren, alsook bredere milieu- en sociale voordelen. Dit nieuwe programma bevestigt opnieuw de ambitie van de luchtvaartindustrie om de klimaatdoelstellingen te bereiken terwijl innovatie gestimuleerd wordt en andere voordelen oplevert op sociaal, ecologisch of economisch gebied.
 
Het programma maakt gebruik van de “best practice” binnen de industrie van IATA voor de berekening van CO2-emissies en is ontworpen om het proces voor de Qatar Airways klanten te vereenvoudigen en hen innovatieve oplossingen te bieden om hun milieubeloften op het gebied van klimaatverandering na te komen. De initiële uitstoot zal gecompenseerd worden met een toonaangevend project voor hernieuwbare energie en in de nabije toekomst worden nog meer geverifieerde projecten opgenomen.
 
Sinds 2020 draagt het vrijwillige koolstofcompensatieprogramma van Qatar Airways bij aan het Fatanpur Wind Farm-project in de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Het project bestaat uit 54 windturbines die samen een vermogen van 108 MW genereren en 210.000 ton broeikasgasemissies per jaar vermijden. De steun voor het Fatanpur-project vermindert niet alleen de wereldwijde koolstofuitstoot, maar biedt ook werkgelegenheid, zorgt voor een beter onderwijs door materialen en expertise ter beschikking te stellen aan scholen in de buurt en steunt een mobiele medische eenheid, waardoor de gezondheidszorg voor de plaatselijke gemeenschap verbeterd wordt.
 
In november 2020 lanceerde Qatar Airways haar vrijwillige koolstofcompensatieprogramma voor passagiers. Vervolgens lanceerde Qatar Airways Cargo, de vrachtdivisie van de Qatar Airways Group, in november 2021 ook een nieuw vrijwillig koolstofcompensatieprogramma voor het luchtvrachtvervoer en werd daarmee de eerste cargo maatschappij die toetrad tot het IATA CO2NNECT platform en de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld om een koolstoftransactie te maken in de IATA Aviation Carbon Exchange (ACE) via het IATA Clearing House (ICH).
 
Als één van de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen ter wereld, is Qatar Airways toegewijd in haar inspanningen om samen te werken met de stakeholders in de sector om koolstofemissies aan te pakken, en haar klanten in staat te stellen op een eenvoudige manier koolstofneutrale bedrijfspraktijken in hun algemene bedrijfsstrategie op te nemen.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Qatar Airways koolstofcompensatie programma CO2 compensatie groene commerciele vluchten duurzame zakenreizen
Algemene voorwaarden | privacy statement