Beurs World of eMobility wil duurzaam e-klimaat versnellenOp 27, 28 en 29 oktober 2022 kunnen particuliere en zakelijke bezoekers uit de eMobility-industrie hun hart ophalen tijdens de tweede editie van World of eMobility, met als thema: ‘The Start of a New Beginning’.

De beurs biedt een podium van maar liefst 21.000 vierkante meter voor consumenten, bedrijven en overheden om samen de weg naar een duurzaam e-klimaat te versnellen. Founder Rick van Rijthoven heeft als doel het creëren van een internationale high-end ontmoetingsplek in de EXPO Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Zo kunnen bezoekers producten ontdekken en testen op het gebied van nieuwe elektrische mobiliteit. Diverse startups, bedrijven en internationale aanbieders doen mee.

B2B/B2C-event voor hele industrie
De eerste editie van World of eMobility vond plaats in november 2021. Na deze succesvolle lancering, waaraan 59 bedrijven met 85 merken meededen, is founder Rick van Rijthoven (onder andere medeoprichter van Modefabriek) met zijn team van specialisten vol energie en enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor de editie van 2022.

“De transitie van het rijden op fossiele brandstof naar elektrisch rijden is voor mensen, bedrijven en overheden een van de grootste veranderingen die ooit heeft plaatsgevonden. Dit vergt naast hoge investeringen een geheel andere denkwijze en benadering van de markt”, zegt van Rijthoven. Hij heeft met zijn jarenlange ervaring in de beursorganisatie het initiatief genomen voor een vernieuwend cross-over B2B/B2C-event voor de gehele eMobility industrie. Verdeeld over de 4 werelden van auto’s, bikes, LEVs en zware machines, komen startups en commerciële merken en bedrijven uit verschillende industrieën samen, om van elkaar te leren en om zaken te doen. Rijthoven vult aan: “Om bedrijven en consumenten hiermee te helpen, is een inspirerende ontmoetingsplek nodig die aansluit op de uitstraling van merken en behoefte van overheden, bedrijven en mensen. Die plek was er nog niet.”

Programma
Naast het ontdekken van (internationale) innovaties en productlanceringen, kunnen bezoekers 3 dagen lang diverse lezingen en seminars van experts volgen. Daarbij zal er ruimte zijn voor het beantwoorden van vragen van bedrijven, overheden en consumenten op het gebied van eMobiliteit en alles wat hiermee te maken heeft. De organisatie heeft hiervoor onder meer Henk Meiborg en Jos Sluijsmans betrokken, oprichter van International Cargo Bike Festival. Jos is expert en goeroe op het gebied van cargo bikes en last mile solutions. Als ambassadeur van World of eMobility is hij het aanspreekpunt voor e-mobiliteitsmerken die actief zijn in deze sector. Op donderdag 27 oktober organiseert en presenteert Sluijsmans de jaarlijkse ICBF Conference op World of eMobility.

Testparcours
Zowel indoor als outdoor wordt er een testparcours aangelegd. Zo kunnen bezoekers elektrisch rijden ervaren en producten van de exposanten testen. Diverse stands staan aan het indoor testparcours zodat men gemakkelijk producten kan testen, zonder lange wachtrijen.

Deelname/bezoek
Naast het ontmoeten van bestaande en nieuwe klanten draagt deelname aan World of eMobility voor merken bij aan zichtbaarheid en merk-awareness. Bezoekers kunnen voor meer informatie over het programma en toegangskaarten terecht op worldofemobility.com.

World of eMobility 2022
Op basis van ervaringen van de eerste editie verwacht de organisatie dit jaar meer dan 5.000 zakelijke en particuliere bezoekers en ruim 100 standhouders, die meer dan 120 merken vertegenwoordigen. Daarnaast worden 40 sprekers en meer dan 50 seminars en productpresentaties verwacht. Het doel is het creëren van een inspirerende ontmoetingsplek om via kennisdeling en krachtenbundeling te komen tot co-creatie voor een versneld duurzaam e-klimaat.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: duurzaamheid duurzaam reizen Duurzaam ondernemen eMobility EXPO Haarlemmermeer Vijfhuizen Haarlemmermeer
Algemene voorwaarden | privacy statement