Zakelijke beursseizoen eindelijk van startNa 1,5 jaar stil te hebben gelegen, gaat het nieuwe zakelijke beursseizoen eindelijk weer van start. Dat is goed nieuws voor de zakelijke evenementensector (met een totale economische waarde van 9,1 miljard) en niet te vergeten deelnemers en bezoekers.

Eindelijk meer perspectief
‘Corona en de overheidsmaatregelen hebben een enorme impact op de hele keten van bedrijven betrokken bij beurzen en congressen. Dat locaties, standbouwbedrijven, licht- en geluidsbedrijven, cateraars, meubelverhuurders en ga zo maar door, nu meer perspectief krijgen omdat de eerste beurzen eindelijk weer doorgaan, is heel goed nieuws’, aldus Riemer Rijpkema, directeur van branchevereniging CLC-VECTA.

De behoefte om elkaar face-to-face te ontmoeten is groot, evenals het zakelijk belang van die ontmoeting tijdens een beurs of congres. De sector is voortdurend aan de slag geweest om te bekijken hoe beurzen binnen de mogelijkheden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Dit, tezamen met intensief contact tussen organisatoren, toeleveranciers en exposanten, maakt dat men vol vertrouwen de eerste beurzen tegemoet ziet.

Nog een lange weg te gaan
Riemer Rijpkema: ‘Met trots kijken we naar het doorzettingsvermogen van bedrijven in de sector die, gedreven door hun passie en de relatie met hun klanten, er in zijn geslaagd om de eerste beurzen te organiseren.’ Toch plaatst hij wel een kanttekening bij het goede nieuws. ‘Internationale reisbeperkingen, quarantaineverplichtingen, de lange voorbereidingstijd die nodig is voor de organisatie van een beurs alsook de huidige maatregelen (1 persoon per 5m2) en het feit dat de sector 1,5 jaar heeft stilgelegen, maakt dat de sector nog een lange weg heeft te gaan naar volledig herstel.’

Vorige week organiseerde de branche nog een persmanifestatie op het Malieveld om te benadrukken aan het kabinet dat duidelijkheid over coronamaatregelen voor de rest van dit jaar en het begin van volgend jaar voor de branche heel hard nodig is. Omdat de huidige maatregelen en onduidelijkheid leiden tot annuleringen en complexe, onbruikbare, businessmodellen. Zo benadrukte ook RAI onlangs nog in diverse media.

De eerste vakbeurs van dit nieuwe seizoen is Trendz, een inkoopbeurs voor retailers op het gebied van lifestyle en home decoration, op 22, 23 en 24 augustus 2021 in Evenementenhal Gorinchem. Ook in andere bekende beurslocaties als RAI, Jaarbeurs, Brabanthallen, Ahoy en MECC, vinden komende maand weer beurzen plaats. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Vakbeurs CLC-VECTA Riemer Rijpkema
Algemene voorwaarden | privacy statement