Vijf tips voor het verduurzamen van je eventcateringWanneer we straks weer live event mogen organiseren, willen we natuurlijk ook weer in de watten worden gelegd met heerlijke gerechten en een bijbehorend drankje. Met deze praktische tips kun je je catering makkelijk verduurzamen. 


1. Kies voor een volledig vegetarisch menu. Simple as that.

2. Kies geen cateraar uit Groningen voor een evenement in Breda. Dat scheelt veel kilometers en bijbehorende CO2-uitstoot.

3. Stel vragen aan je cateraar. Bevat het menu seizoensgroenten, wordt er ingekocht bij lokale leveranciers, hoe worden de producten verpakt en wat gebeurt er met waste en afval? 

4. No-show heeft impact op de hoeveelheid eten en drinken dat je uiteindelijk gaat serveren. Laat de cateraar voor 70% van de aanmeldingen de catering inkopen en vraag de cateraar om voor 70% daarvan alvast de gerechten te bereiden. 

5. Heb je meerdere sprekers op het podium? Vul met één fles meerdere glazen met kraanwater, in plaats van elke  spreker een eigen glas én fles water te geven. Zo voorkom je dat je deze flessen na afloop halfvol moet weggooien.


Deze tips zijn afkomstig van Sonja Schaefers, zelfstandig eventmanager bij XR Events. Benieuwd hoe zij denkt over het verduurzamen van events? In de juli-editie van Meeting Magazine verschijnt een uitgebreid interview met diverse spelers in de branche die duurzaamheid als speerpunt hebben.     


Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Meeting Magazine en je ontvangt in juli de nieuwste editie inclusief dit artikel als gratis e-magazine.

Liever een print-editie? In onze webshop kun je losse nummers of een jaarabonnement aanschaffen (gratis verzending in Nederland).


Afbeelding van RitaE via Pixabay 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: duurzaam organiseren Eventcatering Sonja Schaefers XR Events Duurzame catering
Algemene voorwaarden | privacy statement