International Workplace Group en Leonardo Hotels transformeren 2.000 m2 aan hotelkamers tot private officesInternational Workplace Group (IWG), de grootste aanbieder van flexplekoplossingen wereldwijd, en Leonardo Hotels hebben de handen ineen geslagen. De flexkantooraanbieder zal onder de Regus-vlag circa 2.000 m2 op drie verdiepingen in het Leonardo Royal Hotel in Amsterdam aan kantoorruimte gaan aanbieden. De hotelkamers zijn getransformeerd tot volwaardige private offices, kantoorgebruikers kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die zowel Leonardo Hotels als Regus te bieden hebben.

“Deze samenwerking biedt een oplossing voor de snel veranderende behoefte van de professional waarbij werk niet meer wordt beperkt tot een enkele, vaste locatie. De trend ‘work from anywhere anytime’ heeft een vlucht genomen. Zowel kleine bedrijven als de grote corporates gaan hun huisvesting flexibeler en meer hybride organiseren”, aldus Annelou de Groot, Director Development bij IWG.

Hybride hospitality
Nu flexibel werken steeds meer geldt als de norm zetten Leonardo Hotels en IWG met deze samenwerking in op hybride hospitality. De Groot legt uit: “Al geruime tijd is een trend zichtbaar waarbij de grenzen tussen hotels, kantoorruimte, restaurants en woonruimte steeds verder vervagen. Door de huidige pandemie hebben we deze trend zien accelereren. We leven in een digitaal gedreven wereld waarbij werk niet meer wordt beperkt door hokjes, kantoortuinen of 9-5 denken. De samenwerking tussen IWG en Leonardo Hotels is daarom niets meer dan een logische stap die past bij de huidige tijdsgeest.”

 Alexander Kluit, Managing Director Leonardo Hotels Nederland en België reageert verheugd op de samenwerking: “Omdat IWG de kantoorklant beter kent dan wie dan ook, zijn zij in staat deze optimaal te bedienen. IWG brengt als wereldwijde aanbieder van flexkantooroplossingen een enorm netwerk en platform met zich, die wij op onze beurt met hospitality in ons DNA verder kunnen versterken. We voegen onze business modellen samen op een plek waar de kantoorklant op een professionele en functionele manier kan werken, in combinatie met de sfeer, ambiance en hospitality services die een hotel te bieden heeft. Zo wordt een “klant” een “gast” en maken we van een werkplek een aangename omgeving waar werken en ontmoeten samenkomen. Zo kunnen onze gasten interactie opzoeken in onze state-of-the art lounge of juist een uurtje ontspannen in de gym of in de sauna tijdens een pauze van het werk.”

Managagementovereenkomst
De samenwerking tussen Leonardo Hotels en IWG, waarbij Leonardo Hotels op basis van een managementovereenkomst gebruik maakt van het platform en de diensten van IWG, is uniek te noemen in de industrie. De ambitie van Regus en Leonardo Hotels is om het concept uit te rollen naar nog eens 13 locaties. Een uitrol naar het buitenland wordt overwogen.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: International Workplace Group Leonardo Hotels Leonardo Royal Hotel Amsterdam private offices kantoorruimte Regus Hybride hospitality
Algemene voorwaarden | privacy statement