Andaz gaat samenwerking aan om tulpenindustrie te steunenAndaz Amsterdam Prinsengracht is een samenwerking aangegaan met Mooiwatbloemendoen.nl, tulpenkwekerij BOLT Amsterdam & bloemist The Wunderkammer, om de tulpenindustrie te steunen door middel van de #LETHOPEBLOOM campagne, een initiatief van Bloemenbureau Holland. De campagne wordt digitaal ingezet via social media en voor de ramen van Andaz is een artistieke tulpeninstallatie gemaakt, daarnaast zijn er tulpenpakketten te koop.  

Door de coronacrisis is de verkoop van Nederlandse tulpen volledig stil komen te liggen en worden er miljoenen tulpen vernietigd die normaliter geëxporteerd zouden worden of verkocht aan toeristen.

Andaz is sinds het begin van de crisis gesloten vanwege het stilliggende toerisme. Voor de campagne zet Andaz hun raampartij in, waar een bloemen-art-installatie is gecreëerd door bloemist The Wunderkammer. Daarnaast heeft Andaz een oproep gedaan aan haar volgers om hier een foto van te maken en #LETHOPEBLOOM te delen, waarmee mensen niet alleen de industrie helpen, maar ook bloemen kunnen winnen en een overnachting. Tevens stuurt het hotel gratis bosjes tulpen naar mensen die worden getipt door mensen die vinden dat hun vriend of vriendin wel een bosje hoop kan gebruiken. Ook zijn er kleurplaten aan de buurt uitgedeeld om kinderen tulpen te laten tekenen die ze kunnen delen in hun ramen.

Om de tulpenindustrie te steunen worden er tulpenpakketten verkocht via Bolt Amsterdam. Met de speciale ANDAZ bestelcode kan het pakket een upgrade krijgen en gepersonaliseerd worden. Op die manier wordt de lokale ondernemer gesteund, worden er minder tulpen vernietigd en kan er een mooi cadeau op afstand worden geleverd bij bijvoorbeeld ouderen.

“In het nieuws wordt breed uitgemeten hoeveel tulpen er dit jaar worden vernietigd. We hebben prachtige grote ramen met uitzicht op de iconische Prinsengracht in Amsterdam, dus we dachten dat we, hoewel we mensen niet kunnen aanmoedigen om de tulpenvelden van Nederland te bezoeken, in ieder geval kunnen helpen om het bewustzijn te vergroten, een aantal van deze tulpen te redden en ze naar Andaz te brengen om de grachten van Amsterdam op te fleuren. We zorgen voor onze buren en gemeenschap die zo loyaal zijn aan Andaz, en we willen deze mensen helpen om hun geliefden in deze moeilijke tijden zorg te bieden ” - Gorka Bergareche, Cluster General Manager.

Fotocredits: Andrew Stripp Photography
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Andaz Tulpen Amsterdam Corona-crisis
Algemene voorwaarden | privacy statement