Een nieuwe dierenvriend voor je hybride vergaderingen?De manier waarop we vergaderen is veranderd. En waarschijnlijk voorgoed. Door verplicht thuis te werken zijn we van elkaar fysiek ontmoeten massaal digitaal gaan treffen. Voor de online vergaderingen worden applicaties als Zoom, Google Meet, Skype en Microsoft Teams veel gebruikt. Deelnemen op afstand is ook in de toekomst geen beperking meer.

In korte tijd hebben we allen ook ervaring opgedaan met hybride vergaderingen. Dat wil zeggen: een aantal deelnemers zijn fysiek in één ruimte aanwezig en het andere deel van de deelnemers via een online verbinding. De mensen die fysiek in één zaal zitten gebruiken dan op gepaste afstand een centrale camera of eigen laptop en op het scherm zien ze dan ook de deelnemers die digitaal deelnemen.

Online ontmoeten loopt niet altijd soepel
In eerste instantie superleuk om al die gezichten in één scherm te zien maar er gaat nog wel eens wat mis. Deelnemers zijn soms niet goed te verstaan of komen niet goed zichtbaar in beeld. Door vertraging van geluid is het ook heel goed mogelijk dat je door elkaar gaat praten of ben je niet goed te verstaan omdat de muteknop nog aan staat. Herkenbaar?

Zoals je weet is de meeste communicatie non-verbaal. Juist met vergaderen op afstand blijkt het oppakken van non-verbale signalen zonder elkaar te onderbreken best lastig. Als je met één beeld de hele vergaderruimte kan zien waar bijvoorbeeld vier tot acht deelnemers zitten en de rest online aansluit wordt de non-verbale communicatie ook voor de online deelnemers eenvoudiger.

Een nieuw hulpmiddel: de Meeting Owl Pro van Blended Connect!
Onlangs kreeg ik een presentatie te zien van een alles-in-één apparaat: een intelligente full HD-camera, speakers en microfoons en allemaal met een bereik van 360 graden.
Zodra je het apparaat aanzet, begrijp je waar de naam vandaan komt: het lijkt op een uil! Geplaatst in het midden van de vergadertafel is iedereen binnen een straal van ruim vijf meter goed te zien en te horen. Maar ook de online deelnemers zijn beter te horen omdat deze ook over de speaker van de vergaderuil praten. De deelnemers die fysiek aanwezig zijn kan je als online deelnemer ook beter zien én horen. Dit leidt direct tot een optimale betrokkenheid van alle deelnemers. Zelfs binnen het onderwijs wordt de Meeting Owl Pro inmiddels ingezet ter ondersteuning van het hybride lesgeven en vergaderen.

De kwaliteit van de camera, speakers en microfoons zijn beter dan de meeste laptops of tablets. In de uil zit bijvoorbeeld niet één maar acht microfoons van hoge kwaliteit waardoor je geen last hebt van achtergrondgeluiden. Door de slimme technologie weet de uil wie aan het woord is en richt daar vervolgens de camera op. Zit je wat verder van de tafel dan wordt automatisch ingezoomd. Of neem de regie zelf in handen middels de gebruiksvriendelijke app van Meeting Owl, waarbij je verschillende opties, zoals auto focus of manual focus, kan activeren.
 

Tot slot werkt de uil met alle belangrijke videoconferentieplatformen. Zonder technische kennis blijkt het apparaat eenvoudig te installeren.

Wat vinden de eerste gebruikers?
Uiteraard willen we weten wat gebruikers vinden van de Meeting Owl Pro die deze hebben gekocht of gehuurd. Op MeetingReview lees je oa de review van Pieter Aalbers, eigenaar van onder meer vergader- en evenementenlocaties Muntgebouw Utrecht en Mariënhof in Amersfoort: “Wat een slim apparaat is dat! Goed beeld, prima geluid en rustig iedereen in beeld die praat”. Barbara Nieboer, (Controller bij KPE): “Wat een ultieme beleving! Het maximaliseert de betrokkenheid van alle deelnemers. Alsof iedereen fysiek bij de meeting aanwezig is. De Meeting Owl Pro volgt de spreker en schakelt automatisch tussen iedere deelnemer, die afzonderlijk of gezamenlijk in beeld worden gebracht. Dit is de toekomst!“.

De Meeting Owl Pro wordt verkocht via Blended Connect in Woerden. Je vindt ze hier voor meer informatie of het aanvragen van een demo of offerte. Reviews over Blended Connect lees je natuurlijk op MeetingReview!

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags: Hybride vergaderingen Meeting Owl Pro MeetingReview slimme technologie App
Algemene voorwaarden | privacy statement