Apps voor interactie tijdens je online eventNet als bij live events kan het creëren van interactie met het publiek tijdens online events erg lastig zijn. Deze apps helpen jou daarbij. 


Zoho Meeting
Iedereen is inmiddels bekend met de verschillende videobelopties zoals Skype, Zoom, Jitsi, Facebook liveGo To Meeting en Google Hangout. Een alternatief op deze opties is Zoho Meeting. Deze variant is enkel web based en voor maximaal tien deelnemers beschikbaar, maar biedt wel mogelijkheden voor planning, peilingen, opnames, rapporten voor accountbeheer en interactieve tools. Bovendien werkt het programma met gecodeerde transmissies en tweefactorauthenticatie. Met de relatief goedkope betaalde versie kun je online bijeenkomsten opnemen en opslaan en het deelnemersaantal fors uitbreiden. 

Company Challenges
Vind je het lastig om je team bij elkaar te houden of wil je de creativiteit een boost geven? Laat je collega’s dan eens een Company Challenge doen. Via de app van Appendee kunnen ze meedoen, hun resultaten indienen, scores bekijken en de actuele standen volgen. De app kan ook tijdens online events worden ingezet.
 
Pub quiz
Online events hebben een fun-element nodig. Met de ‘Do It Yourself Pubquiz’ van Bizon Events speel je in teams tegen elkaar. De quiz is geschikt voor 5 tot 1.000 deelnemers en in teams van 1 tot 3 personen. Bizon events verzorgt de inhoud via een speciale Game-app met online puntentelling. De pubquiz kan worden gespeeld via smartphone of tablet.

Netwerken
Zowel tijdens live als online events kunnen de deelnemers via Networkapp met elkaar in contact komen en met elkaar communiceren. Ook zijn er extra interactiemogelijkheden zoals de stemopties.

Borrelen
Naast het netwerken wordt ook de borrel na een event gemist. Met de app Houseparty kun je virtueel borrelen met maximaal acht personen. Extra optie is het spelen van Draw Something, Trivia, 'Chips and Guac' (woordassociaties) en 'Wie ben ik?'. Tevens kun je heel makkelijk switchen tussen diverse groepschats en videoboodschappen sturen naar deelnemers die niet online zijn. 

Aan de muziek
Omdat borrelen leuk en belangrijk is geven we een tweede optie: Airtime. Dit streaming-platform maakt het mogelijk om muziek te luisteren en filmpjes en video’s te kijken terwijl je videochat met tien anderen.


Heb jij een favoriete app die je graag met onze lezers wil delen? Stuur je tip door naar sofie@vanmunstermedia.nl en dan nemen we contact met je op!

Auteur: Sofie Fest

Tags: App Interactie Online events Zoho Meeting Company Challenge Appendee Online pub quiz Bizon events Networkapp Houseparty Airtime
Algemene voorwaarden | privacy statement