NH Hotel Group erkend als een van de duurzaamste bedrijven ter wereldNH Hotel Group onderscheidt zich als een van de meest duurzame leiders in de hospitality sector. Na voor de tweede keer beoordeeld te zijn in de SAM Corporate Sustainability Assessment (CSA), staat het bedrijf op de derde plaats van de meest duurzame hotelbedrijven ter wereld. SAM is een investeringsmaatschappij op het gebied van duurzaamheid, dat bedrijven evalueert die deel uitmaken van de Dow Jones Sustainability Index. NH Hotel Group heeft zich op deze manier gevestigd als een van de meest duurzame bedrijven in hun vakgebied.

Wereldwijde erkenning
SAM evalueert jaarlijks de bedrijven die zich bezighouden met ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid, waarbij de nadruk vooral ligt op drie factoren: economie, sociaal en milieu. In deze uitgebreide evaluatie is NH Hotel Group bekroond als de beste in de branche in negen van de 23 geëvalueerde criteria. In zes van de categorieën behaalde NH Hotel Group zelfs de hoogst mogelijke score: Customer Relationship Management, Fiscal Strategy, Environmental Report, Climate Strategy, Social Report en Development of Human Capital. De gehele evaluatie is hier terug te vinden. Ook heeft het bedrijf een B-rating ontvangen van de Carbon Disclosure Project (CDP) Climate Change Index, een internationale non-profitorganisatie die duurzaamheid promoot.

“Duurzaamheid is erg belangrijk in de bedrijfsvoering van NH Hotel Group”, aldus Maarten Markus, Managing Director Northern Europe. “Ik ben erg trots op deze beoordelingen: ze motiveren ons om in 2021 nog meer focus te leggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen. We maken ons op voor een duurzame toekomst om zo onze voorbeeldfunctie binnen de hotellerie te behouden.”

Duurzaamheid als kernwaarde
NH Hotel Group positioneert zich als een verantwoordelijk en duurzaam bedrijf. Dit wordt weerspiegeld in het Corporate Social Responsibility plan van de hotelketen, waarin alle doelstellingen en plannen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen staan. Hierin is duurzaamheid gepositioneerd als belangrijke kernwaarde. De Sustainable Business jaarrapporten vind je hier. Ook in 2021 zal NH Hotel Group weer nieuwe stappen ondernemen om zich te ontwikkelen in duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen.

Over NH Hotel Group
Met ruim 350 hotels is NH Hotel Group een internationale speler en toonaangevende operator van hotels in Europa en Amerika. Sinds 2019 werkt NH Hotel Group samen met Minor Hotels aan de integratie van hun hotelmerken onder één overkoepelend bedrijfsmerk dat inmiddels in meer dan vijftig landen over de hele wereld vertegenwoordigd is. Samen hebben de twee groepen meer dan 500 hotels in hun portefeuille, die in acht merken zijn ondergebracht: NH Hotels, NH Collection, nhow, Tivoli, Anantara, Avani, Elewana en Oaks.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: NH Hotel Group duurzaamheid SAM Corporate Sustainability Assessment
NH Hoteles | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 619
1200 AB
Hilversum
nederland

Algemene voorwaarden | privacy statement