Themadiner: De (h)eerlijke eetleerweg; een culinaire ontdekkingsreis op AntropiaMet elke hap die we eten bepalen we hoe ons landschap eruitziet. En ook hoe we ons als mens voelen en ontwikkelen. Voedsel is daarmee de meest innige verbinding die we aangaan met de buitenwereld. Voor iedereen die, zeker in deze tijd, geïnteresseerd is in de achtergrond van landbouw en voeding is dit letterlijk een verrukkelijke manier om onder het genot van puur en (h)eerlijk eten nieuwe kennis op te doen.

Stichting Demeter en Antropia hebben de handen ineengeslagen om deze culinaire ontdekkingsreis te realiseren. “Onze eerste ervaring, met een vorig jaar georganiseerd pompoendiner, leert ons dat het ook een geweldige manier is om over dit thema met anderen in gesprek te komen. Het is dus ook voor alleengangers een absolute aanrader,” aldus Bert van Ruitenbeek, directeur van stichting Demeter.

Eric van Veluwen, directeur en chef van Antropia is enthousiast over deze themadiners. "We merken dat steeds meer mensen belangstelling hebben naar de herkomst van ons voedsel, en zeker de doelgroep die ook interesse heeft in biologische/dynamische voeding. Tijdens deze avond serveren we een viergangen menu met lokaal geteelde biodynamische groentes. Ik denk daarbij aan een crème van bloemkool met geroosterde hazelnoten, gefermenteerde meiraap met hangop en artisjok met jonge knolselderij, etc.

Petra Essink, auteur van het boek Barstensvol Leven, “lardeert” tussen de gangen door over de bijzondere relatie tussen voeding en onze weerstand, bijvoorbeeld met de vraag: Wat is vitaliteit? Wat is vitale voeding? Hoe onderzoek en bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? En wat doet vitale voeding met je gezondheid? Met wetenschappelijke kennis en inspiratie over deze thema’s smaakt het 4 gangen menu nog beter!

Het themadiner vindt plaats op 3 juli. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Antropia Culinair duurzaamheid Duurzame food trends
Algemene voorwaarden | privacy statement