1931 Congrescentrum bestaat 10 jaar1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch bestaat tien jaar. Om dit te vieren gaat de Bossche evenementenlocatie online en live 'on tour' om samen met medewerkers, klanten en leveranciers stil te staan bij het tienjarig jubileum.

"We kijken terug op 10 mooie jaren en om deze mijlpaal te vieren, zijn we op zoek gegaan naar een creatieve en verantwoorde manier om toch bij dit voor ons heugelijke moment stil te staan. De kern van 1931 ligt in het faciliteren van ontmoetingen en persoonlijk contact staat hierbij centraal. Dit is ook voor het jubileum doorgevoerd," vertelt Esmé Stoffelen, Commercieel Manager bij Libéma Beurzen & Evenementen. Zij is vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij de opening van 1931 Congrescentrum.

Stoffelen vervolgt: "Om in deze tijd toch aandacht te geven aan ons jubileum, hebben we besloten om onze opdrachtgevers en leveranciers te verrassen. Want ondanks het coronavirus zijn we actief gebleven in het verzorgen van ontmoetingen op verschillende manieren. Toen we in het voorjaar niet live konden ontmoeten, hebben we door het creëren van een eigen studio op locatie een dienst gevonden waardoor wij (zij het online) ontmoetingen tussen mensen kunnen blijven faciliteren. Zo hebben we altijd goed en persoonlijk contact gehouden met opdrachtgevers en leveranciers. We bedanken hen voor de goede samenwerking van de afgelopen jaren met een veelvoud aan ontmoetingen; van persoonlijke videoboodschappen, lekkere traktaties tot een bezoek met een foodtruck."

Historie Bossche Veemarkt
Omdat de groeiende handel in dieren op openbare plaatsen – zoals lokale pleinen – voor steeds meer overlast zorgde, werd in 1931 het eerste, geheel overdekte veemarktcomplex van Nederland geopend door burgemeester Frans van Lanschot; de Bossche Veemarkt. De Bossche Veemarkt begon elke woensdagochtend om 05:30 uur, maar op de andere dagen van de week stond het pand vaak leeg. Daarom werden er op deze dagen ook agrarisch getinte evenementen georganiseerd, zoals de nationale paasvee- en vleesveekeuringen.

In de jaren '90 werd het pand overgenomen door Libéma. Het gebouw werd in 2001 op de lijst Rijksmonumenten geplaatst, in datzelfde jaar brak de mond- en klauwzeerepidemie uit in Europa. De maatregelen die ervoor zorgden dat de epidemie zich niet verder verspreidde, was de oorzaak van de sluiting van de Bossche Veemarkt. Nadat de handel in de veemarkt enkele jaren stil had gestaan, begon in 2009 de verbouwing van het monumentale pand. Op 3 februari 2010 werd een belangrijke fase – de restauratie van de monumentale en markante toren – in het bouwproject afgerond. Niet lang hierna opende 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch.

In die tien jaar is 1931 uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende evenementenlocaties met gelijkvloers zo’n 11.000m2. aan ruimte. 1931 blijft in ontwikkeling door o.a. in te gaan op de actuele marktvraag voor grotere evenementen. Combinaties tussen Brabanthallen en 1931 waren al mogelijk en sinds een jaar is 1931 uitgebreid met een nieuwe plenaire ruimte; MAINSTAGE. De capaciteit is hiermee verdubbeld van 3.000 personen naar 6.000 personen. 

Focus op congresmarkt
"Wij zijn ontzettend trots dat ruim 50% van onze opdrachtgevers terugkeren naar onze locatie. Mede door het bewezen succes van 1931 gaat het moederbedrijf van 1931; Libéma Beurzen & Evenementen zich nu vol focussen op de congresmarkt, en het succes van 1931 ook uitrollen bij andere locaties van Libéma zoals Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen en Omnisport in Apeldoorn," aldus Stoffelen.


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: 1931 Congrescentrum Den Bosch evenementenlocatie Locatie Brabant
Algemene voorwaarden | privacy statement