Succes op social media met een zelfgemaakte filmIn het kader van ‘practisewhatyoupreach’ leek het mij een goed idee om een filmpje op te nemen bij de Het Gemaal van Muiden, onze gastlocatie voor de training Filmen en monteren met je smartphone of iPhone. Ik keek er al de hele week naar uit want thuis was het kommer en kwel met een ontstoken kies, zieke kat en zakelijke corona-ellende. In de ochtend kreeg ik een appje van Irene. “Hi dear, ik ben een grote pan soep aan het koken (pompoen, gember, kurkuma, wortel, sinaasappel). Als je zin hebt kun je hier lunchen.”

Half over de drempel en mijn locatiehart ging al sneller kloppen. Ik houd van dit soort locaties. Kleinschalig, industrieel, uitzicht op groen en sfeervol ingericht. We liepen naar de mooi gedekte tafel op anderhalve meter voor twee. Kaarsjes aan, heerlijke geuren uit de keuken en Mr. Bojangles op de achtergrond. “Hee, die muziek… dat is één van mijn favoriete nummers.” En bij het uitspreken daarvan schoot ik vol.

De afspraak duurde de hele middag. Mooie gesprekken over onze geliefde branche die het zo moeilijk heeft maar ook hadden we het over de zieke kat (wat bleek, haar man is dierenarts) en sparden we overzakelijke ideeën. 

Voordat ik naar huis reed, liepen we nog even een rondje door de locatie. Tussendoor schoot ik wat sfeerbeelden met mijn iPhone en vroeg haar naar het verhaal van deze bijzondere historische locatie. Door deze heerlijke feel good werkafspraak (ik realiseerde me dit is waarom ik doe wat ik doe en houd daarom vol) op vrijdagmiddag had ik in het weekend gewoon al zin om het filmpje te monteren. Met een kopje thee op de bank, kaarsjes aan en tikkende regen op de ramen, bladerde ik door mijn filmrol. Het werd een filmpje van onder de minuut zodat het ook volledig zichtbaar zou zijn in de feed op Instagram. 

De maandag erna plaatste ik het op alle social media. Vandaag, twee weken na het plaatsen van de post, ontving ik de 95ste like op mijn bericht alleen al op LinkedIn en heeft het filmpje over de 6.000 views op mijn profiel. Irene deelde dit bericht ook en samen met haar views is het goed voor zo’n 10.000 weergaven onder onze zakelijke directe en indirecte relaties. Andere social media nog niet meegeteld. 

Wat kun je hiervan leren?
1.    Een filmpje dat gemaakt is op je telefoon, is professioneel genoeg om te delen op social media.
2.    Direct geladen (en dus niet via YouTube) draagt bij een hoge weergave.
3.    Een verhaal in tekst bij je filmpje, zorgt voor een passende context.
4.    Authenticiteit en emotie dragen bij aan succes op social media.
5.    Als je zelf produceert kun je snel opleveren.

Wil je ook leren om zelf filmpjes te maken? Doe dan eens mee met de training Filmen en monteren op je iPhone of smartphone. Voor je het weet gaat je bericht viraal en kun je daar wel twee weken mee vooruit ;)


Linda Kerkhoven is expert op het gebied van locatiemarketing en houdt van creatieve ideeën en praktische oplossingen. Meerdere keren per jaar organiseert ze Locatietours in steden en regio's. Ook organiseert Linda inspiratieworkshops.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Linda Kerkhoven

Tags: Linda op Locatie Linda Kerkhoven Locatiemarketing Social media Filmen met je smartphone of iPhone
Algemene voorwaarden | privacy statement