Bezoek aan bondsstad BernWe nemen je mee naar de hoofdstad van Zwitserland, Bern. Of eigenlijk moeten we zeggen bondsstad, aangezien officieel Zwitserland geen hoofdstad heeft. Een gevolg van de bepalingen in de grondwet van 1848.

Bern Welcome
Goed om te weten is dat bij een verblijf van tenminste 1 overnachting je een Bern Ticket ontvangt voor gratis openbaar vervoer in de stad. Switzerland Convention & Incentive Bureau geeft tips waar te overnachten, activiteiten en hoe je congres gegarandeerd recordbezoekers krijgt. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229. 

Overnachten - Bellevue Palace Bern
In het hart van de stad Bern, direct naast het parlementsgebouw, ligt dit luxe hotel. Ligging en historie van dit hotel zijn even uniek als de uitmuntende service en het panorama naar de Berner Alpen. 126 kamers inclusief 24 suites koppelen traditie aan het modernste comfort. Het restaurant VUE (16 GaultMillau-punten) en de Bellevue bar zijn populaire ontmoetingsplaatsen voor politici en journalisten. Het officiële hotel van de Zwitserse regering met 150 jaar geschiedenis en het enige ''Grand Hotel'' in Bern.

Activiteit - Berenpark Bern
Naast het AltesTramdepot (tegenwoordig restaurant met bierbrouwerij en vergaderfaciliteiten) ligt Bärenpark Bern. Het eerste dier dat werd doodgeschoten was een beer en daaraan heeft de stad zijn naam te danken. Rondleidingen en een kijkje achter de schermen behoren tot de mogelijkheden.

Activiteit - Paul Klee Museum
In het centrum van Bern zijn ruim 4.000 van de bijna 10.000 kunstwerken van Klee te zien: schilderijen, aquarellen en tekeningen tot aan biografisch materiaal van deze kunstenaar, die zijn halve leven in Bern doorbracht. Leer schilderen zoals Paul Klee tijdens een workshop.

Activiteit - Sportief verkennen
Neem de trottinett. Rij langs de rivier de Aare door het oude Matte District en neem vervolgens de Marzili-kabelbaan naar de bovenstad. Step langs historische gebouwen zoals de Bundesplatz, de Zytglogge en Kornhauskeller. Ervaar de stad op een andere manier.

Activiteit - Chocolade workshop
Onder professionele begeleiding van meester-chocolatiers leer je de kunst van het vullen van pralines en het maken en vormgeven van premium Zwitserse couverture-chocolade. Leer alles over de geschiedenis van het cacaofruit en hoe het eeuwenlang is verwerkt tot delicate Zwitserse chocolade.

Hoe garandeer je recordbezoekers tijdens een congres?
Bekijk het voorbeeld van een congres dat in Bern is gehouden. Goede infrastructuur, korte afstanden, interessante bestemming met attractieve omgeving. Dit maakt jouw volgende congres tot een waar succes.Copyright Zwitserland Toerisme.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Zwitserland Bern
Switzerland Convention & Incentive Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 17400
1001 JK
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement