Tips voor het creëren van een goede vergaderruimte



De inrichting van een vergaderruimte krijgt steeds meer aandacht. Het is dan ook verleden tijd met de saaie en sfeerloze vergaderruimtes. Dat is toch ook geen inspirerende omgeving om te vergaderen. Vergader jij nog wel in een grijze en kale ruimte met alleen vergadertafels en stoelen die eigenlijk aan vervanging toe zijn? Dan is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen, zodat je het vergaderen daarmee meteen een productieve boost geeft. Ontdek hier aan de hand van praktische tips hoe je een goede vergaderruimte creëert.

Zorg voor comfortabel meubilair
De basis voor het inrichten van een goede vergaderruimte start bij de keuze voor comfortabel kantoormeubilair. Vergaderingen duren vaak lang en dan is het prettig om een ideale zithouding aan te nemen. Dat is onder meer mogelijk door voor een verstelbare bureaustoel te kiezen. Dan hebben de deelnemers aan de vergadering de mogelijkheid om de bureaustoel perfect af te stellen. Bureaustoelen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, variërend van rood tot blauw. Gewoon zwart is uiteraard ook een optie als er in de rest van de ruimte al sprake is van veel kleur.

Kies voor kleur en kunst
Een inspirerende omgeving draagt bij aan de productiviteit en creativiteit. Een kleurrijke omgeving biedt dit inspiratie. Dat betekent niet dat je allerlei bonte of felle kleuren hoeft te toe te passen. Zachte kleuren op de muren of naturelkleuren met kleurrijke kunst aan de muur vormen een fraai decor. Het is voor deelnemers aan de vergadering prettig en aangenaam om in een sfeervolle omgeving te vergaderen. Dat draagt bij aan de productiviteit en creativiteit als het gaat om de inbreng.

Zet planten neer voor het verrijken van de sfeer
Groene planten doen het goed in een kantooromgeving als het gaat om de werkbeleving. Deze lijn is dan ook door te trekken naar de vergaderruimte. Bovendien hebben planten in dat opzicht nog een extra functie. Er ontstaat door de planten namelijk een betere luchtkwaliteit in de ruimte. Verder is het zo dat planten een bijdrage leveren aan het verhogen van de productiviteit.

Let op de temperatuur
Iedereen heeft zo zijn eigen wensen als het om de temperatuur in een ruimte gaat. De een vindt het al snel te koud en de ander te warm. Een goede temperatuur zorgt ervoor dat iedereen zich in een kantoor of vergadering fijn voelt. Voor wat betreft de ideale temperatuur in een vergaderruimte geldt dat 22 graden Celsius perfect is. Dat is in elk geval de beste temperatuur in verhouding tot de mate van productiviteit. Als de ruimte te warm is dan bestaat de kans op het toeslaan van vermoeidheid en slaperigheid. Als het te koud is dan gaat de concentratie naar een lager niveau.

Denk aan de lichtinval
Het is naargeestig om in een donkere vergaderruimte te vergaderen zonder natuurlijke lichtinval. Het is voor een goede vergaderruimte juist belangrijk dat er sprake is van een natuurlijke lichtbron. Dat heeft namelijk een grote invloed op het humeur. Indien deze lichtbron beperkt is, zijn er uiteraard wel mogelijkheden om van verschillende soorten verlichting gebruik te maken. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement