Column Wouter Olland: Dopamine



 

Na vijf maanden zijn twee van de drie etages klaar van ons nieuwe huis! Elke keer als we naar boven lopen, genieten we van het mooie schilderwerk, een nieuwe badkamer en stijlvolle jaloezieën. Langzaam of soms ook snel komt er dopamine vrij als we ons weer fysiek hebben ingespannen bij een klus die we zelf uitvoeren in de maandenlange renovatie. De laatste was 'vrolijk op de knieën in een diepe geul' om de beukenhaag te planten. Jong zoals we ons voelen, doen we dat natuurlijk zelf. Met een voorjaarszonnetje, samen met je geliefde, zand in je haar en lekker met de juiste aanplantgrond aan de slag. Wie wil dat nou niet?

Dopamine geeft dat vrolijke fijne gevoel als beloning na inspanning, beweging en een moeilijke taak. Heerlijk. En dat komt niet alleen vrij bij fysieke inspanning, maar dus ook bij een moeilijke (denk)taak. En die hebben we natuurlijk ook allemaal regelmatig, lijkt mij. En wat zijn dan die moeilijke taken of complexe uitdagingen zoals ik het liever zelf noem?

Een voorbeeld voor mij is de tweede editie van het Groningen Conventions Inspiratie event met een bijzondere 'key note', vijftig exposanten en 350 gasten. Doel is om Groningen met haar venues, hotels en vele andere aanbieders uit de MICE-branche in de spotlight te zetten. Dat is goed gelukt vorig jaar. Een groot dopamine-effect voor de organisatie. 'Copy paste' zou je zeggen, maar er zijn de bekende 'learnings' en verbeterpunten die het complex en uitdagend maken om de eerste editie te overtreffen. De complexiteit zit ook in de vele belanghebbenden bij dit event; de financiering, partners, sponsoren, subsidies, exposanten en een bestuur. Aan de ene kant lijkt het simpel en overzichtelijk, aan de andere kant loop je toch tegen hobbels aan en soms ook tegen barrières. Hoe ga ik dat fixen en hoe pakken we dat aan?

Gelukkig hebben we een sterk partnerteam dat goed samenwerkt en horen we uit de markt dat er veel behoefte is aan een tweede editie. Dus dat komt vast goed! De eerste kleine stappen richting het grote doel, met bijbehorend dopamine-effect, zijn gezet. Bij kleine stappen is de kans op succes groot en het risico op mislukking klein. Aan de ambitie, de energie in het team kan het niet liggen! Ik houd je op de hoogte van de voortgang.

Het voorjaar is begonnen! Ik wens iedereen, met zowel kleine als grote uitdagingen, veel succes en dopamine toe. De zon helpt ons allemaal vast een beetje in dit jaargetijde.


Wouter Olland

Manager Groningen Conventions
Trainer Sales & DISC Team Building Events

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Wouter Olland

Tags: Column Wouter Olland
Algemene voorwaarden | privacy statement