Hotelrecensie: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

 

Amsterdam is een hotspot rijker. Deze zomer opende LuminAir, de rooftopbar van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Deze rooftopbar staat nu al op nummer één op Tripadvisor voor bars in de hoofdstad. Bovendien werden recent 54 kamers gerenoveerd in de stijl van de Amsterdamse school. Reden voor Meeting Magazine om af te reizen naar het hotel.

 

Met 557 kamers is DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station één van de grootste hotels in Amsterdam. Naast de kamers en suites biedt het hotel een enorme diversiteit aan bars, restaurants en multifunc-tionele vergader- en evenementenruimtes om het verblijf voor dagelijks honderden (internationale) hotelgasten, zakenlieden en passanten op elk moment van de dag zo comfortabel mogelijk te maken. Voor ons is een van de gerenoveerde kamers geserveerd. In het opvallende tapijt komen de unieke kleuren van de Amsterdamse bakstenen terug; een knipoog naar de bouwstijl van de Amsterdamse school. De ramen zijn van vloer tot plafond, wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de haven.

Zakelijk ontmoeten

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station biedt met vijftien verschillende vergaderzalen voor ieder wat wils. De zalen hebben allemaal natuurlijk daglicht en het merendeel heeft een prachtig uitzicht op het stationsplein of het water en de skyline van Amsterdam. Voor Amsterdamse begrippen is er een zeer betaalbare en grote parking vlakbij het hotel aanwezig. Rooftopbar LuminAir op de elfde verdieping kan als evenementenlocatie worden ingezet. De privé cocktailbarlounge Eclipse heeft een terras met een prachtig uitzicht over de stad. Eclipse heeft een oppervlakte van 132,5 vierkante meter en biedt daarmee ruimte voor staande recepties met honderd gasten. Een ruimte voor high-end evenementen, luxe merklanceringen, creatieve pop-ups en allerlei feesten.

's Avonds is voor ons een tafel gereserveerd in LuminAir. We zoeven met een speciale lift, die alleen voor gasten van de rooftopbar toegankelijk is, naar boven. In de lift krijg je door middel van projectie van allerlei beelden, zoals van de lucht, het gevoel alsof je je in de wolken begeeft. Voor grotere events kan bovendien een unieke welkomstvideo afgespeeld worden. Wanneer we de lift uitstappen voelen we ons nog steeds 'in de wolken'. Het moderne interieur is een continu veranderend canvas van kunst en licht, met dank aan de wolkvormige installaties en lichtprojecties. Dit wordt geaccentueerd door warme verlichting en pluche designmeubels. Het terras en de grote ramen zorgen ervoor dat de gast letterlijk en figuurlijk in de wolken belandt. Het meest spectaculaire is nog wel het dakterras zelf met adembenemend uitzicht over Amsterdam. Terwijl we de zon onder zien gaan, genieten we van de cocktails die gebaseerd zijn op lumen, de intensiteit van licht. De cocktailkaart kleurt van blauw naar geel en begint op 6.500 lumen met de lichtblauwe cocktail 'Clear Blue Sky' en eindigt in het geel met 'Match Flame' op 1.700 lumen. De cocktails zijn een lust voor het oog, met schuim, nevel, stollende vloeistoffen enzovoort. Ook het eten is hier bijzonder, met een internationaal menu van oesters en sushi tot rendang en karaage bloemkool, allemaal met een unieke 'LuminAir-twist' .




Bruisende hart

's Ochtends worden we uitgerust wakker. Het hotel bevindt zich weliswaar in het bruisende hart van de stad, maar is toch rustig gelegen op het Oosterdok. Bovendien zijn de kamers goed geïsoleerd, waardoor er weinig lawaai van buitenaf is. Er staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor ons klaar met vers afgebakken broodsoorten, kaas en vleeswaren, Engelse gerechten en verse fruitsalades. Voor de liefhebbers staat er ook een assortiment aan superf-oods. Theeliefhebbers kunnen hun thee afmaken met verse gember, munt, partjes sinaasappel, steranijs en nog veel meer.

Wat ons betreft is de innovatieve rooftop-bar LuminAir een echte aanwinst voor de hoofdstad. Samen met de overige facilitei-ten van het hotel, is DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal ook voor de zakelijke markt een echte aanrader!

Amsterdam.DoubleTree.com

 

Food waste monitor

Ontzettend lekker zo'n uitgebreid ontbijtbuffet, maar vaak enorm verspillend qua voedsel. Hier heeft het hotel echter een oplossing voor door middel van de implementatie van de Orbisk-technologie. Met de food waste monitor, aangedreven door AI, reduceert het hotel na een jaar gebruik tienduizenden kilo's voedsel bij buffetten en kantines. Door geheel automatisch te herkennen wat er wordt weggegooid en dit overzichtelijk te presenteren, krijgt het hotel inzicht in het voedselafval en kan hier het proces op aangepast worden, van inkoop tot menu.

 

Floris Licht, General Manager DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station over LuminAir

"Door de opening van deze 'Destination Bar', welke vijf weken na opening al nummer 1 op Tripadvisor voor de bars in Amsterdam stond, is er weer extra veel reuring in het hotel. Dit merken we in het aantal reserveringen voor de kamers, maar zeker ook als we kijken naar de vergaderzalen op de eerste verdieping. Dit laatste komt doordat bedrijven een zakelijk congres, training of event graag op een leuke manier afsluiten en onze rooftop bar met een prachtig uitzicht over heel Amsterdam hiervoor natuurlijk de uitgelezen plek is.

Niet alleen door het adembenemende uitzicht, maar ook door de service, eten en drinken wordt de bar door veel bezoekers vergeleken met rooftop bars in Dubai en Azië, waarbij vooral de van kleur veranderende wolkvormige sculpturen aan het plafond en het Signature Cocktail Menu erg geliefd zijn. Het is super om te zien dat veel van onze vroegere gasten ons weer gevonden hebben en aangeven het nieuwe concept erg op prijs te stellen. Hiernaast helpen onze goede review scores en de verschillende (viral) social media posts natuurlijk enorm bij het aantrekken van de (internationale) bezoeker. Tot slot was het ons streven om ook echt weer een hotspot voor de locals te worden en is dit, mede doordat gasten nu een tafel kunnen reserveren en we alleen nog een digitale wachtrij hebben, erg goed gelukt!"
 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche


Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche

Meeting Magazine nr4 2023

» Coverstory: Speelse kennismaking met Zurich en Sankt Moritz
» Welke bestemming past het beste en waarom?
» Interview powervrouw Janet Knipmeijer, NN Group: Waag die sprong
» Succesvolle merkactivatie La Terraza: Nog vetter dan vorig jaar
» Greenwashing is in feite een vorm van fraude
» Column Marianne Kuiper: B&B zonder liefde
» Toegankelijkheid en inclusie: Met gastvrijheid de toegankelijkheid kosteloos verhogen
» Column Daniel Seesink: Zeg maar JA
» MPI Crossing Borders in Apeldoorn: De groene en royale hoofdstad van de Veluwe
» Hotelrecensie: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
» Column Wouter Olland: L'Ile de Reservaat
» Hotel en Congrescentrum Mennorode: Duizend op een dak!
» Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer: Vergaderen of een event met uitzicht over het water?
» Sluit het jaar onvergetelijk af in een Next Venue locatie
» Fort de Gagel: Duurzame toekomst voor historisch complex
» Kasteel De Hooge Vuursche: "Ontzorgen zit in onze harten"
» Koninklijke Jaarbeurs: Voor elk event een perfect passende zaal
» DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen: Eindeloze mogelijkheden in het groen
» De veelzijdige mogelijkheden op Circuit Zandvoort
» Greenport Center Sevenum: De verrassende en innovatieve locatie in de regio Venlo
» HYGENIC: Bacterien als extra schoonmaakkracht
Lees volledige uitgave online
Abonneren op Meeting Magazine
Meeting Magazine nr1 2024
 
Meeting Magazine nr6 2023
 
Meeting Magazine nr5 2023
 
Meeting Magazine nr4 2023
Meeting Magazine nr3 2023
 
Meeting Magazine nr2 2023
 
Meeting Magazine nr1 2023
 
Meeting Magazine nr6 2022
Meeting Magazine nr5 2022
 
Meeting Magazine nr4 2022
 
Meeting Magazine nr3 2022
 
Meeting Magazine nr2 2022
Meeting Magazine nr1 2022
 
Meeting Magazine nr4 2021
 
Meeting Magazine nr3 2021
 
Meeting Magazine nr2 2021
Meeting Magazine nr1 2021
 
Meeting Magazine nr4 2020
 
Meeting Magazine nr3 2020
 
Meeting Magazine nr2 2020
Meeting Magazine nr1 2020
 
Meeting Magazine nr6 2019
 
Meeting Magazine nr5 2019
 
Meeting Magazine nr4 2019
Meeting Magazine nr3 2019
 
MeetingReview Provincie Special
 
Meeting Magazine nr2 2019
 
Meeting Magazine nr1 2019
Meeting Magazine nr6 2018
 
Meeting Magazine nr5 2018
 
Meeting International nr2 2018
 
Meeting Magazine nr4 2018
Meeting Magazine nr3 2018
 
Meeting Magazine nr2 2018
 
Meeting Magazine nr1 2018
 
Meeting International nr1 2018
Meeting Magazine nr6 2017
 
Meeting International nr2 2017
 
Meeting Magazine nr5 2017
 
Meeting Magazine nr4 2017
Meeting Magazine nr3 2017
 
Meeting Magazine nr2 2017
 
Meeting International nr1 2017
 
Meeting Magazine nr1 2017
Meeting Magazine nr6 2016
 
Meeting Magazine nr5 2016
 
Meeting International nr2 2016
 
Meeting Magazine nr4 2016
Meeting Magazine nr3 2016
 
Meeting Magazine nr2 2016
 
Meeting Magazine nr1 2016
 
Meeting International nr1 2016
Meeting Magazine nr6 2015
 
Meeting Magazine nr5 2015
 
Meeting International nr2 2015
 
Meeting Magazine nr4 2015
Meeting Magazine nr3 2015
 
Meeting Magazine nr2 2015
 
Meeting International nr1 2015
 
Meeting Magazine nr1 2015
Meeting Magazine nr6 2014
 
Meeting Magazine nr5 2014
 
Meeting Magazine nr4 2014
 
Meeting Magazine nr3 2014
Meeting Magazine nr2 2014
 
Meeting Magazine nr1 2014
 
Meeting Magazine nr6 2013
 
Meeting Magazine nr5 2013
Meeting Magazine nr4 2013
 
Meeting Magazine nr3 2013
 
Meeting Magazine nr2 2013
 
Meeting Magazine nr1 2013
Algemene voorwaarden | privacy statement