WestCord WTC Hotel Leeuwarden: It giet oan; je zakelijke event van a tot z geregeld

Een vergadering met een cultureel uitstapje in Leeuwarden of toch een meerdaagse congres met een zeiltocht door Nationaal Park De Alde Feanen? Wat je voorkeur ook heeft, WestCord WTC Hotel Leeuwarden is goed bereikbaar en heeft alles in huis om je zakelijke event van a tot z te regelen, inclusief gratis parkeergelegenheid!

Fotografie: WestCord WTC Leeuwarden en Merk Fryslan www.friesland.nl



Sinds we in Nederland weer volop zakelijke bijeenkomsten kunnen organiseren, merken ook Jennie de Vries (groepsreserveringen en meetings & events) en Marit Voogd (cluster marketeer Noord-Nederland) van WestCord WTC Hotel Leeuwarden dat zakelijke groepen het liefst live samenkomen. "Dit najaar krijgen we met name last minute aanvragen voor congressen en vergaderingen", vertelt Jennie. Wat betreft het live samenkomen lijkt alles weer terug bij het oude, maar opdrachtgevers zoeken wel een unieke invulling voor hun event. Marit: "We hebben al diverse mooie bijeenkom-sten mogen hosten zoals het Knokken met je Hart boksgala. Tijdens dit event nemen Friese ondernemers, managers en directeuren het tegen elkaar op in de ring met als doel om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind. Hiervoor hebben we een heuse boksring ingericht en een galadiner georganiseerd. Wij gaan graag de uitdaging gaan met dit soort out-of the-box events."



Compleet en overzichtelijk

Voor zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen en meerdaagse congressen is WestCord WTC Hotel Leeuwarden een zeer complete én overzichtelijke locatie. Marit: "De 14 zalen met daglicht op de eerste en tweede verdieping bereik je heel eenvoudig via de grote trap in de lobby. Op de eerste verdieping liggen aan de rechterzijde onze drie zogenoemde New York zalen, die geschakeld een capaciteit hebben van 750 personen (theateropstelling). Deze zalen zijn zeer geliefd bij organisatoren van congressen, maar we kunnen er ook een dansvloer neerleggen voor een groot bedrijfsfeest. Daarnaast hebben we diverse kleinere zalen die geschikt zijn voor vergaderingen, break-out sessies of als workshopruimte. In de naastgelegen Bar One kunnen we de ontvangst met koffie en thee, breaks, buffetten en borrels faciliteren." Jennie: "Voor een nog uitgebreider event richten we de plaza, de lobby van ons hotel, in als beursvloer met een maximale oppervlakte van 1.640 m2. Ook leent deze ruimte zich prima voor een welkomstwoord, toast of pubquiz."



Uitzicht op de stad

Wie graag het stadscentrum van Leeuwarden en de groene omgeving als decor wil, kan terecht bij Restaurant élevé en Skybar op de elfde verdieping. Marit: "Ons restaurant met panorama-uitzicht leent zich perfect voor een bedrijfsfeest, -borrel of -diner. De inspanningen van de keukenbrigade zijn door Michelin beloond met een Bib Gourmand, wat betekent dat we een culinaire avond tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Het is dus letterlijk en figuurlijk een culinair hoogtepunt." Café Zero op de begane grond is een prima decor voor een borrel of een buffet. Gaat het om een meerdaagse bijeenkomst, dan kunnen de deelnemers gebruikmaken van de 143 luxe hotelkamers.


Foto: Marcel van Kammen

Bedrijfsuitjes

WestCord WTC Hotel Leeuwarden biedt alle mogelijke faciliteiten om je vergadering of congres te laten slagen. Wil je van je bijeenkomst een bijzondere bijeenkomst maken, dan moet je volgens Marit en Jennie gedurende de bijeenkomst ook eens de hoteldeuren verlaten. Jennie: "Veel opdrachtgevers plannen een meerdaagse bijeenkomst waarbij ze een dag in het hotel blijven voor bijvoorbeeld een congres, training of workshop in combinatie meteen diner, en de volgende dag de omgeving gaan verkennen. Wij werken samen met diverse partijen, waardoor je je bijeenkomst kunt combineren met inspirerende activiteiten. Geef je de voorkeur aan een historische of culturele omgeving, dan ligt het centrum van Leeuwarden op 15 minuten loopafstand. Daar vind je hotspots zoals het Fries Museum en de Oldehove, de laat-middeleeuwse kerktoren die schever staat dan de toren van Pisa. Ook kun je er een rondvaart door de grachten maken of suppen."


Fochteloerveen. Foto Marcel van Kammen

"Typisch Friese activiteiten zijn erg geliefd bij zakelijke groepen", voegt Marit toe. "Zo kun je in de nabijgelegen Elfstedenhal schaatsen, maar ook diverse clinics volgen zoals 'IIsstoksjitten'. IJsstokschieten is te vergelijken met curling, maar dan met houten ijsstokken. Of ga eens de groene omgeving van Friesland verkennen tijdens een zeiltocht in een skûtsje over de Friese Meren of een bezoek aan Nationaal Park De Alde Feanen. Ben je een fan van de Elfstedentocht, dan zit je in Leeuwarden (het startpunt van deze wedstrijd) natuurlijk helemaal goed. Denk aan 11steden fietstochten, 11steden vaartochten, de 11fountains (een groep unieke fonteinen in de Friese elf steden, red), een bezoek aan de sfeervolle steden Dokkum en Sneek. De Friese natuur leent zich bij uitstek om de nodige inspiratie op te doen."



Ruimte en keuze

De mogelijkheden om een unieke zakelijke bijeenkomst in Leeuwarden en omgeving te organiseren zijn dus legio. Kies je voor WestCord WTC Hotel Leeuwarden, dan profiteer je bovendien van zeer toegankelijke faciliteiten die je normaal alleen bij vijfsterren hotels vindt. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn die mogelijkheden en faciliteiten - waaronder een ruime, gratis parkeerplaats - helemaal niet zo ver weg. Marit: "Steeds meer opdrachtgevers ontdekken dat je bijvoorbeeld vanaf Amsterdam in anderhalf uur naar Leeuwarden rijdt. Je bent dus op relatief korte afstand direct in een nieuwe, inspiratievolle omgeving. Wil je een uitje in Friesland organiseren, dan heb je hier alle ruimte en alle keuze."
 

Meer weten over WestCord WTC Hotel Leeuwarden? Kijk op westcordhotels.nl/hotel/wtc-hotel-leeuwarden en check de accounts op Facebook, Instagram en LinkedIn.


Over WestCord WTC Hotel Leeuwarden

-14 zalen met daglicht

-studio voor online en hybride events

-143 luxe hotelkamers

-gelegen aan de grote uitvalswegen rondom Leeuwarden

-eigen ruime, gratis parkeerplaats

-twee restaurants, waaronder élevé op de elfde verdieping

-fitnessruimte

-gratis wifi
 

Professionele studio

In samenwerking met preferred partner MHB AV heeft WestCord Hotels WTC Leeuwarden in 2020 twee professionele studio's voor online en hybride events ingericht. "MHB AV beschikt over een fijn, professioneel team waar we graag mee samenwerken", zegt Marit. "De afgelopen twee jaar hebben we samen mooie livestream events mogen organiseren. MHB AV heeft nog altijd een studio in ons pand voor bijvoorbeeld talkshows. Natuurlijk organiseren we net als onze opdrachtgevers het liefst een live event, maar een online component kan voor internationale sprekers, mensen die niet live deel kunnen nemen, of slechts één sessie willen bijwonen van een congres, een fijn alternatief zijn. En mocht het in de toekomst onverhoopt nodig zijn om helemaal om te schakelen, dan hebben we daar alle kennis en faciliteiten voor in huis. Tijdens de coronapandemie hebben we mooie praktijkvoorbeelden georganiseerd."
 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche


Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche

Meeting Magazine nr4 2022

» Zurich en Davos: Events en incentives op hoog niveau
» Inclusieve events: Is iedereen echt tevreden na het event?
» Evenementenopleiding Nova College: De eventindustrie vraagt om mensenkennis
» Hotelrecensie bij de zuiderburen: Gentse geschiedenis en grandeur
» Toegankelijkheidscertificering World Forum The Hague: "Toegankelijkheid moet in het dna van een locatie zitten"
» Greenport Center Sevenum: Sevenum is een mooie, stijlvolle vergaderlocatie rijker
» Today is Amazing: Hoe jij je hybride collega's naar je teamdag krijgt
» Event Planner Academy: Waarom we online events weer links laten liggen en dat eigenlijk niet moeten doen
» Column Wouter Olland: Siciliaans temperament
» Column Daniel Seesink - Bewust Zoo: Je liegt, ja jij
» Van Munster Media Factory: One-stop contentfabriek
» Op zoek naar een congreslocatie in Midden-Nederland? Van der Valk Amersfoort-A1 heeft alles onder een dak!
» WestCord WTC Hotel Leeuwarden: It giet oan; je zakelijke event van a tot z geregeld
» Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer: De ideale locatie voor een heisessie, hier moet je op letten
» Belgian Coast Hotels: Jouw partner aan de Belgische Kust voor teambuildings, projectmatige overnachtingen of residentiele seminaries
» Visit Brussels: Let's meet in Brussels
» Videoschermen als eyecatcher bij CFO Day: VRF en de Analog Way Aquilon RS4
Lees volledige uitgave online
Abonneren op Meeting Magazine
Meeting Magazine nr1 2024
 
Meeting Magazine nr6 2023
 
Meeting Magazine nr5 2023
 
Meeting Magazine nr4 2023
Meeting Magazine nr3 2023
 
Meeting Magazine nr2 2023
 
Meeting Magazine nr1 2023
 
Meeting Magazine nr6 2022
Meeting Magazine nr5 2022
 
Meeting Magazine nr4 2022
 
Meeting Magazine nr3 2022
 
Meeting Magazine nr2 2022
Meeting Magazine nr1 2022
 
Meeting Magazine nr4 2021
 
Meeting Magazine nr3 2021
 
Meeting Magazine nr2 2021
Meeting Magazine nr1 2021
 
Meeting Magazine nr4 2020
 
Meeting Magazine nr3 2020
 
Meeting Magazine nr2 2020
Meeting Magazine nr1 2020
 
Meeting Magazine nr6 2019
 
Meeting Magazine nr5 2019
 
Meeting Magazine nr4 2019
Meeting Magazine nr3 2019
 
MeetingReview Provincie Special
 
Meeting Magazine nr2 2019
 
Meeting Magazine nr1 2019
Meeting Magazine nr6 2018
 
Meeting Magazine nr5 2018
 
Meeting International nr2 2018
 
Meeting Magazine nr4 2018
Meeting Magazine nr3 2018
 
Meeting Magazine nr2 2018
 
Meeting Magazine nr1 2018
 
Meeting International nr1 2018
Meeting Magazine nr6 2017
 
Meeting International nr2 2017
 
Meeting Magazine nr5 2017
 
Meeting Magazine nr4 2017
Meeting Magazine nr3 2017
 
Meeting Magazine nr2 2017
 
Meeting International nr1 2017
 
Meeting Magazine nr1 2017
Meeting Magazine nr6 2016
 
Meeting Magazine nr5 2016
 
Meeting International nr2 2016
 
Meeting Magazine nr4 2016
Meeting Magazine nr3 2016
 
Meeting Magazine nr2 2016
 
Meeting Magazine nr1 2016
 
Meeting International nr1 2016
Meeting Magazine nr6 2015
 
Meeting Magazine nr5 2015
 
Meeting International nr2 2015
 
Meeting Magazine nr4 2015
Meeting Magazine nr3 2015
 
Meeting Magazine nr2 2015
 
Meeting International nr1 2015
 
Meeting Magazine nr1 2015
Meeting Magazine nr6 2014
 
Meeting Magazine nr5 2014
 
Meeting Magazine nr4 2014
 
Meeting Magazine nr3 2014
Meeting Magazine nr2 2014
 
Meeting Magazine nr1 2014
 
Meeting Magazine nr6 2013
 
Meeting Magazine nr5 2013
Meeting Magazine nr4 2013
 
Meeting Magazine nr3 2013
 
Meeting Magazine nr2 2013
 
Meeting Magazine nr1 2013
Algemene voorwaarden | privacy statement