24Carlton Experience Tour: hotels met een uniek concept

Een aantal Nederlandse locaties binnen de Carlton Hotel Collection heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Om te laten ervaren om wat voor bijzondere hotels het gaat, werd een groep meeting- en eventplanners uitgenodigd om in 24 uur kennis te maken met de locaties in Utrecht, Haarlem, Den Haag en Mierlo.

Fotografie Bianca de Wit | BFoto


De Carlton Hotel Collection bestaat uit tien viersterrenhotels, waarvan er zeven in Nederland te vinden zijn. De keuze voor de naam Collection is bewust: elk hotel heeft een eigen identiteit, gebaseerd op de omgeving, de geschiedenis of de locatie zelf. In Carlton President Hotel Utrecht, waar de Experience Tour wordt afgetrapt met een lunch in restaurant One24, staan creativiteit en verbinding centraal. Creativiteit wordt onder andere gestimuleerd door de kleurstelling in de zalen, maar ook door de aanwezigheid van bijzon-dere elementen zoals de schommels in de grote zaal. Alle zalen op de eerste verdieping komen uit in de Lounge waar gasten elkaar treffen en kunnen genieten van koffie, thee of zelf een glas sinaasappelsap kunnen persen. Hoewel er gezonde snacks zoals zelfgemaakte bananen-brood en ontbijtkoek worden geserveerd, is de candywall waar gasten zelf snoep mogen scheppen waarschijnlijk toch het meest populair (naar verluidt gaat er ongeveer vijftien kilogram per week doorheen). Het verbinden wordt ook in restaurant One24 gestimuleerd. Zo zijn de chef's dishes ideaal om met elkaar te delen.




Kennismaking

Na de lunch verwelkomen Christa van Camp van de Carlton Hotel Collection en dagvoorzitter Lieselore van Dijkhuizen de meeting- en eventplanners, waarna Anne de Goede van Blik & Blooz de deelnemers kennis laat maken met Verbingo. Aan de hand van enkele opdrach-ten op een speciale bingokaart leren de deelnemers elkaar alvast een beetje kennen. Daarna volgt een korte workshop van de broers John en Richard van Rooijen van filmbedrijf BroerZ. Voorzien van praktische tips worden de planners in vier groepen verdeeld en krijgen zij een filmopdracht. Gedurende de rest van de dag moeten zij met behulp van een selfiestick shots van maximaal vijf seconden maken. Daarvan mogen er vijftien worden ingeleverd waarna de heren van BroerZ per groep een compilatie maken. Na een korte pitstop en een rondje langs de candywall stappen de deelnemers in de bus richting het tweede Carlton Hotel.




Bieten

Aangekomen in Haarlem wordt de groep met een veganistische bietenburger en een ananasdrankje ontvangen in het Frederikspark tegenover het Carlton Square Hotel. Een stadsgids weidt kort uit over de helden die Haarlem heeft voorgebracht. Een daarvan is (landschaps)architect Jan David Zocher, die het Frederikspark in de negentiende eeuw ontwierp en naar wie Bar & Kitchen Zocher in het hotel is vernoemd. Naast dit sfeervolle restaurant beschikt het Carlton Square Hotel over vijf vergaderzalen die zijn voorzien van interieurelementen die verwijzen naar plekken in het centrum van Haarlem. Op de gangmuren zorgen symbolen uit het bordspel monopoly voor een speels karakter. Zocher's Bieb is ideaal voor power meetings of private diners. De inrichting is gezellig, opvallend zijn de opengeslagen boeken die tegen de muur zijn geplakt. Tijdens het culinair monopolyspel maken de groepen een mojito in Zocher's Bieb, schilderen ze een stilleven van groenten in een van de hotelkamers, stellen ze onder begeleiding van chef-kok Bastiaan Koenders hun eigen versie van de signature dish Zocher's Garden samen en moeten ze aan de hand van een proeverij raden welke ingrediënten er in drie verschillende bieren voorkomen. In de signature dish en de bieren blijken bietjes een belangrijke rol te spelen. Het bezoek aan Haarlem wordt afgerond met een heerlijk gerecht met zeebaars, verse groenten en aardappelpuree. Voorzien van een flesje dressing waarmee de planners Zocher's Garden zelf thuis nog eens kunnen maken, wordt de bus enthousiast uitgezwaaid door de chef-kok en begint de rit naar Den Haag.



Ruiterstandbeelden en piraterij

In de hofstad worden de meeting- en eventplanners opgewacht door stads-gids Remco Dörr, die met veel flair en humor een rondleiding door het centrum verzorgt. De deelnemers worden getrakteerd op diverse leuke weetjes over de stad. Zo is er een reden waarom het ruiterstandbeeld van Willem van Oranje met het gezicht naar Paleis Noordeinde staat gepositioneerd. Omdat het paleis pas na zijn dood is gebouwd, moest Willem er officieel eerst nog binnen rijden. Eind negentiende eeuw wilde men het beeld 180 graden draaien, maar daar stak koningin Wilhelmina een stokje voor. Ironisch gezien staat haar standbeeld nu alsnog achter het ruiterbeeld. Nadat minister-president Mark Rutte die toevallig langsfietst wordt nagezwaaid, eindigt de rondleiding bij het Carlton Ambassador Hotel in de chique Haagse Ambassadewijk. Evenementen die voor de ambassades worden georganiseerd, hebben vaak extra beveiligingsmaatregelen nodig en daar heeft dit hotel inmiddels ruime ervaring in. Vragen van de pers over gasten die volop in de publiciteit staan, waaronder kroongetuigen, weet het team uitstekend te ontwijken. Veiligheid rond evenementen is dan ook het thema van het rondetafelgesprek dat de deelnemers aangaan, onder het genot van een high tea met verschillende desserts. Na de high tea lopen de meeting- en eventplanners nog even een rondje door het hotel. De zalen hebben een zeer stijlvolle uitstra-ling die past bij de omgeving. De hotelkamers zijn voorzien van stijlelementen van Nederlandse en Engelse komaf, zoals motieven die verwijzen naar Delfts blauw en de heraldieke Tudorroos. Naast de hotelkamers is er ook een Private Mansion met acht luxe verblijven, een boardroom en een eigen voordeur.




Sportief

Voorzien van een drankje en een snack wordt het programma in de bus voortgezet. Tijdens de rit naar Mierlo bekijken de teams de filmfragmenten van die dag en winnen een aantal deelnemers mooie prijzen tijdens het bingospel. Eenmaal aangekomen bij hotel HUP wordt er nog even geborreld in de bar. De volgende ochtend na het ontbijt vertelt Serge Haelterman van bureau Creneau International meer over het interieurontwerp en de branding van HUP. Hoewel het hotel al bekend stond als voetbalhotel waar internationale topteams kwamen trainen, wilde de directie het sportiefste hotel van Nederland realiseren waarbij het coachen en motiveren van men-sen centraal staat. Het resultaat is een locatie met zeer uitgebreide sportfaciliteiten en een sportieve look die tot in de kleinste details is doorgevoerd. Zo is het tapijt in de zalen, bij de liften, het trappenhuis en in de gangen naar de hotelkamers voorzien van een patroon met sportbelijning en ligt er een oude gymvloer in de bar. De ballenbak en de glijbaan die van de eerste verdieping naar de lobby leidt, blijken onweerstaanbaar. Ook in de hotelkamers zijn sportieve elementen te vinden, zoals tafelpoten die zijn voorzien van sportsokken, het bas-ketbalnetje boven de prullenbak en het voetbalpatroon in de badkamertegels. De vijftien zalen bevinden zich op de eerste verdieping. Hier vind je onder andere twee kleine zalen met sporttribunes en kun je in het voetbalmuseum vergaderen tussen de bijzondere collectie van een lokale privéverzamelaar (inclusief de lederhosen die Louis van Gaal droeg tijdens de huldiging van FC Bayern Munchen voor de Deutsche Meister in 2010).



HUP-challenge

Na de toelichting op het concept wagen de vier teams zich aan de HUP-challenge, bestaande uit een minigolfparcours, balletje trappen tegen de interactieve voetbalmuur, afslaan op de simulatietee en een tafeltennisrally. De finale vindt plaats aan het reuzetafelvoetbalspel. Uitpuffen kan tijdens de rap-(H)up van improvisatie-acteur Adjust Bouwman en zijn collega waarbij de 24Carlton Experience Tour aan hand van een ludieke en interactieve rap wordt samengevat. Vervolgens worden in de cinema de filmpjes van de vier teams en een impressie van BroerZ getoond, waarna de deelnemers uiterst tevreden en voorzien van een gezonde snackbox in de bus rich-ting eindpunt Utrecht stappen.

De 24Carlton Experience Tour werd door bovengenoemde vier hotels in samen-werking met Linda Kerkhoven van Linda op Locatie georganiseerd. Benieuwd naar alle locaties van de Carlton Hotel Collection? Kijk voor meer informatie op www.carlton.nl.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche


Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de branche

Meeting Magazine nr5 2019

» Coverstory Amsterdome: Circulariteit als norm, focus op de toekomst
» Nationale Meeting Award: klaar voor de vijfde uitreiking!
» 24Carlton Experience Tour: hotels met een uniek concept
» Vlieland en Terschelling: gastvrije eilanden vol verrassingen
» Mystery visit Mariënhof Amersfoort: Bijzonder goed voor elkaar!
» Locatietour Woerden: touren door het Groene Hart
» Trends in travelmanagement
» Column Marianne Kuiper - Efficient Hotel Partner: 21 jaar en volwassen
» Ingrid interviewt: Robbert Weddepohl, Van der Valk International
» Ongewoon Goed Vergaderen: Verplichte deelname aan vergaderen is kinderachtig
» Column Wouter Olland - Olland Marketing Solutions: 'Aandacht' een wettig betaalmiddel?
» Sprekershuys over de organisatie van een event
» CLC-VECTA: Huur, gebruik of bruikleen?
» Hotel New York: In het spoor van gelukszoekers
» CORPUS Congress Centre: Op weg naar een vitaal 2020
» Toplocaties in Friesland
» Meeting House Dordrecht
» Inntel Hotels Art Eindhoven: Design en historie in voormalige Philips Lichttoren
» Bilderberg Grand Hotel Wientjes: Heritage in sfeer en gastheerschap
» Zwitserland als meetingbestemming: Hoge standaarden en typische gastvrijheid
» Recensie De Beejekurf: Bijzonder voor iedereen
Lees volledige uitgave online
Abonneren op Meeting Magazine
Meeting Magazine nr1 2024
 
Meeting Magazine nr6 2023
 
Meeting Magazine nr5 2023
 
Meeting Magazine nr4 2023
Meeting Magazine nr3 2023
 
Meeting Magazine nr2 2023
 
Meeting Magazine nr1 2023
 
Meeting Magazine nr6 2022
Meeting Magazine nr5 2022
 
Meeting Magazine nr4 2022
 
Meeting Magazine nr3 2022
 
Meeting Magazine nr2 2022
Meeting Magazine nr1 2022
 
Meeting Magazine nr4 2021
 
Meeting Magazine nr3 2021
 
Meeting Magazine nr2 2021
Meeting Magazine nr1 2021
 
Meeting Magazine nr4 2020
 
Meeting Magazine nr3 2020
 
Meeting Magazine nr2 2020
Meeting Magazine nr1 2020
 
Meeting Magazine nr6 2019
 
Meeting Magazine nr5 2019
 
Meeting Magazine nr4 2019
Meeting Magazine nr3 2019
 
MeetingReview Provincie Special
 
Meeting Magazine nr2 2019
 
Meeting Magazine nr1 2019
Meeting Magazine nr6 2018
 
Meeting Magazine nr5 2018
 
Meeting International nr2 2018
 
Meeting Magazine nr4 2018
Meeting Magazine nr3 2018
 
Meeting Magazine nr2 2018
 
Meeting Magazine nr1 2018
 
Meeting International nr1 2018
Meeting Magazine nr6 2017
 
Meeting International nr2 2017
 
Meeting Magazine nr5 2017
 
Meeting Magazine nr4 2017
Meeting Magazine nr3 2017
 
Meeting Magazine nr2 2017
 
Meeting International nr1 2017
 
Meeting Magazine nr1 2017
Meeting Magazine nr6 2016
 
Meeting Magazine nr5 2016
 
Meeting International nr2 2016
 
Meeting Magazine nr4 2016
Meeting Magazine nr3 2016
 
Meeting Magazine nr2 2016
 
Meeting Magazine nr1 2016
 
Meeting International nr1 2016
Meeting Magazine nr6 2015
 
Meeting Magazine nr5 2015
 
Meeting International nr2 2015
 
Meeting Magazine nr4 2015
Meeting Magazine nr3 2015
 
Meeting Magazine nr2 2015
 
Meeting International nr1 2015
 
Meeting Magazine nr1 2015
Meeting Magazine nr6 2014
 
Meeting Magazine nr5 2014
 
Meeting Magazine nr4 2014
 
Meeting Magazine nr3 2014
Meeting Magazine nr2 2014
 
Meeting Magazine nr1 2014
 
Meeting Magazine nr6 2013
 
Meeting Magazine nr5 2013
Meeting Magazine nr4 2013
 
Meeting Magazine nr3 2013
 
Meeting Magazine nr2 2013
 
Meeting Magazine nr1 2013
Algemene voorwaarden | privacy statement