Je bedrijf naar een hoger niveau tillen met de MIT aanvraag en de SLIM subsidieIn een eeuw van technologische vooruitgang  ? met de nadruk op een duurzamere wereld ? staan innovatieve bedrijven in de rij om een stempel te drukken op deze voortschrijdende ontwikkelingen. Tegelijkertijd trekken bedrijven professionele executives aan om samen met hen een managementteam te formeren. Een strategie te ontwikkelen om de kernwaarden van het bedrijf uit te dragen en de missie en de visie waar te maken. Maar wat als je bedrijf nog in de startup-fase zit? Of niet over voldoende financiële middelen beschikt om technisch medewerkers en management voldoende te scholen? De ontwikkelingen gaan razendsnel en stilstand ? hoe kort ook ? is altijd achteruitgang en de concurrentie gaat je dan voorbij. Maar geen nood. Je kunt subsidie krijgen voor allerlei projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling via de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling). Een SLIM subsidie aanvragen is dan ook zeker de moeite waard om te zien of jouw onderneming aan de eisen voldoet.
 

Afbeelding met handschrift, schoolbord, krijt, tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Je innovatietraject een boost geven 

Voordat je dat doet, doe je er goed aan eerst te ontdekken of je innovatietraject dat je hebt vastgelegd in je missie en visie aansluit op de nieuwe maatschappelijke Kennis- en Innovatieagenda’s. Bijvoorbeeld duurzaamheid en energie, gezondheid en zorg, landbouw, water en voedsel, veiligheid en andere impact makende technologieën. Op regionaal vlak of bij het vinden van een oplossing voor een landelijk maatschappelijk probleem. Hou je je dus bezig met innovatieactiviteiten binnen een topsector? Dan kun je een MIT aanvraag doen (Mkb Innovatiestimulering Topsectoren ofwel MIT-regeling). Dit is een subsidieregeling voor mkb-ondernemingen die werken aan technologische vernieuwingen. Een steun in de rug bij het realiseren van nieuwe producten of diensten of nieuwe processen. Heb je dit rond en voldoe je als bedrijf aan de voorwaarden, dan kun je voortbouwen op je succes en je medewerkers extra scholen door middel van de SLIM-subsidie.


Projecten binnen de SLIM-regeling 

Het gehele mkb is geschikt voor de SLIM-regeling. Maar ook het grootbedrijf opererend in de landbouw, horeca en recreatiesector komt er voor in aanmerking. Met dat in het achterhoofd zijn er een aantal projecten geschikt binnen de SLIM-subsidieregeling:

  • Medewerkers die al kennis en ervaring hebben in hun vakgebied, verder ontwikkelen tijdens hun werk via een beproefde methode die ook hun beroepshouding verder verbetert;

  • Loopbaan- of ontwikkeladviezen voor de werknemers in de onderneming ontwerpen en deze toepassen;

  • Praktijkleerplaatsen ten behoeve van een bedrijfsopleiding (of een deel daarvan) bij een erkend leerbedrijf aanbieden;

  • Voordat dat alles gebeurt wordt de onderneming eerst doorgelicht om een opleidings- of ontwikkelplan te realiseren waarmee de juiste scholingsbehoefte inzichtelijk wordt gemaakt.


Het aanvragen van de beide subsidies is eenvoudig via de adviseurs van Leap, The Innovation Agency. Zij regelen al jaren de verschillende regelingen voor bedrijven in het mkb. Deze wegen hoef je dus niet zelf te bewandelen. Ben je klaar voor de volgende stap in de toekomst van duurzaam en innovatief ondernemen? Laat dan je licht schijnen over de MIT-aanvraag en de SLIM-subsidieregeling.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement