Zakelijke bijeenkomsten in een andere omgeving



Organiseer je vaak zakelijke bijeenkomsten in jouw onderneming voor relaties en collega’s? Laten we eerlijk zijn: de animo hiervoor is niet altijd even groot. Dat heeft niet zozeer met jouw bedrijf te maken of de bijeenkomst zelf, maar meer met de locatie. Jouw bedrijfspand kennen ze nu wel een keer. Hierdoor verslapt al snel de aandacht of haken relaties helemaal af wanneer ze een uitnodiging ontvangen voor een door jou georganiseerde bijeenkomst. Gooi het eens over een hele andere boeg en plan een zakelijke bijeenkomst elders. Wedden dat je na afloop met veel meer voldoening op de bijeenkomst terug kijkt?

Houd het centraal
Komen je relaties uit verschillende delen van het land? Probeer dan een locatie te zoeken dat centraal gelegen is en makkelijk bereikbaar voor iedereen. Houd er rekening mee of de locatie voldoende parkeergelegenheid heeft en dicht bij een snelweg ligt. Hoe zit het met de bereikbaarheid wanneer men gebruik maakt van het openbaar vervoer? In de omgeving van het centraal gelegen Utrecht of op de Veluwe vind je bijvoorbeeld heel veel locaties waar je een zakelijke bijeenkomst kunt organiseren.

Een andere omgeving werkt inspirerend
Het is bewezen dat een andere omgeving heel inspirerend werkt en het vaak leidt tot andere inzichten. Vooral wanneer je een bijeenkomst organiseert voor collega’s is het daarom zinvol dit eens op een andere plek te doen dan ‘thuis’ in het bedrijfspand. Even helemaal weg van de dagelijkse werkzaamheden en de vertrouwde werkplek zorgen ervoor dat de focus veel meer ligt op het doel van de bijeenkomst. Huur daarom een ruimte af in een conferentieoord of een hotel waar de deelnemers aan de bijeenkomst in de watten worden gelegd. Op z’n tijd wat lekkers te eten en te drinken houdt het brein scherp. Wil je na afloop van de bijeenkomst nog wat foldermateriaal en een paar leuke gadgets als aandenken meegeven? Stop dit dan voor alle deelnemers in bedrukte tassen van papier.

Zakelijke bijeenkomst op een natuurlijke plek
Tijdens een zakelijke bijeenkomst hoef je echt niet alleen maar in een zaaltje te zitten waarbij de aandacht uitgaat naar een beamerpresentatie. Zoek daarom een locatie uit waar je ook de mogelijkheid hebt om lekker naar buiten te gaan om te genieten van een groene omgeving. Dat inspireert wellicht nog meer. Plan een lange wandeling in waarbij deelnemers aan de bijeenkomst van gedachten kunnen wisselen. Bij mooi weer lekker onderweg lunchen met z’n allen lunchen in de natuur. Voor de gelegenheid laat je rugzakken met opdruk bedrukken waarin ze de lunchbenodigdheden mee kunnen nemen. Hebben ze na afloop nog een mooi aandenken aan de ‘groene’ bijeenkomst. Wil je de dag helemaal compleet maken? Sluit de dag af met een teambuildingsactiviteit die past bij het doel van de bijeenkomst. Dat kan een workshop zijn of een sportief gebeuren zoals kleiduiven schieten. Een zakelijke bijeenkomst in een andere omgeving organiseren wordt op deze manier een daverend succes!
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement