Werkkapitaal verbeteren door middel van gebruik van Factoring



Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is om voldoende werkkapitaal te hebben om hun dagelijkse activiteiten te financieren. Werkkapitaal is het geld dat een bedrijf nodig heeft om zijn lopende kosten te dekken, zoals salarissen, huur en leveranciersbetalingen, terwijl het nog steeds in staat is om te groeien en te investeren. Een van de manieren waarop bedrijven hun werkkapitaal kunnen verbeteren, is door middel van factoring. In deze blog bespreken we wat factoring is en waarom het gebruik van factoring een goede vorm van werkkapitaal financiering is, die kan bijdragen aan het verbeteren van het werkkapitaal van het bedrijf.

Wat is factoring?
Factoring is een financieringsoptie waarbij een bedrijf zijn facturen verkoopt aan een factormaatschappij, zoals Impact Factoring. De factormaatschappij betaalt het bedrijf onmiddellijk een percentage van de waarde van de facturen, meestal tussen de 70% en 90%. De factormaatschappij neemt vervolgens de verantwoordelijkheid voor het innen van de facturen over en betaalt het resterende bedrag aan het bedrijf zodra de factuur is betaald. Het bedrijf betaalt een vergoeding aan de factormaatschappij voor deze dienst, meestal tussen de 1% en 5% van de waarde van de facturen.

Hoe kan factoring helpen om het werkkapitaal te verbeteren?
Factoring kan helpen om het werkkapitaal van een bedrijf te verbeteren op verschillende manieren:

-Snellere betalingen: 
Een van de grootste voordelen van factoring is dat het bedrijf onmiddellijk betaald wordt voor zijn facturen. Dit betekent dat het bedrijf niet hoeft te wachten op betalingen van klanten, wat kan helpen om de cashflow te verbeteren en het werkkapitaal te verhogen.

-Geen kredietrisico: 
Wanneer een bedrijf zijn facturen verkoopt aan een factormaatschappij, neemt de factormaatschappij het kredietrisico over van het bedrijf. Dit betekent dat als een klant niet betaalt, de factormaatschappij verantwoordelijk is voor het innen van de factuur en het verlies draagt. Dit kan helpen om het werkkapitaal te beschermen en het risico van oninbare vorderingen te verminderen.

-Geen behoefte aan extra financiering: 
Factoring kan een alternatief zijn voor traditionele financieringsopties, zoals bankleningen of kredietlijnen. Door factoring te gebruiken, hoeft een bedrijf geen extra financiering aan te vragen om zijn werkkapitaal te verhogen. Dit kan helpen om de schuldenlast te verminderen en de financiële stabiliteit van het bedrijf te verbeteren.

-Verbeterde inkoopkracht: 
Wanneer een bedrijf zijn facturen verkoopt aan een factormaatschappij, kan het de cashflow verbeteren en het werkkapitaal verhogen. Dit kan het bedrijf in staat stellen om sneller te betalen aan leveranciers en kortingen te ontvangen voor contante betalingen. Dit kan de inkoopkracht van het bedrijf verbeteren en helpen om de winstgevendheid te verhogen.

-Geen verlies van controle: 
Wanneer een bedrijf zijn facturen verkoopt aan een factormaatschappij, behoudt het nog steeds de controle over zijn bedrijfsactiviteiten en klantrelaties. Het bedrijf blijft verantwoordelijk voor het leveren van goederen of diensten aan klanten en blijft in staat om te onderhandelen over de voorwaarden van de verkoop.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement