Tips voor het organiseren van een evenement: Wat je niet moet vergeten



Je wilt een evenement organiseren met je afdeling of een groep vrienden? Of misschien wil je samen met andere verenigingen een groter feest organiseren. Bij het plannen van een evenement moet aan veel dingen worden gedacht, om niets belangrijks te vergeten. De voorbereiding kan in het begin overweldigend aanvoelen, maar als je er eenmaal aan begint, merk je dat het goed zal verlopen zolang je maar gestructureerd werkt. Toch zijn er altijd zaken die je vergeet, om te voorkomen dat dit je overkomt hebben we deze blog geschreven.
 
Hoe organiseer je een evenement?
De eerste stap bij het organiseren van een evenement is het maken van een plan. Dit betekent dat je bepaalt hoeveel tijd je hebt tot het evenement, wat je wilt bereiken en welke middelen je beschikbaar hebt. Zo kun je precies plannen hoe alles zal verlopen. Je kunt hiervoor een checklist gebruiken.
 
De sleutel tot succes: maak een checklist!
Hoe geweldig je evenement ook wordt, er zullen altijd dingen zijn die anders lopen dan je had verwacht. Daarom is het goed om een to-do lijst te hebben. Op je to-do lijst kun je alles opschrijven wat gedaan moet worden voor het succes van je evenement. Zo vergeet je niets en kan je de tijd goed indelen.
 
Alles wat je nodig hebt voor de bar
Een van de belangrijkste zaken op een evenement is de bar, je wilt niet zonder een koffiezetapparaat zakelijk te gebruiken of koelkast voor de biertjes zitten. Dus plan goed alles wat je nodig hebt voor de bar. Hieronder kan je een aantal tips vinden: 
 
-Zitplaatsen, bij elke bar hoort een plek waar je eventje rustig kan gaan zitten, dus vergeet zeker de zitplaatsen niet.
 
-Bar uitrusting, dit omvat een hele hoop spullen. Denk aan glazen, keuken apparatuur zoals een koffieautomaat zakelijk te gebruiken of blenders voor smoothies, maar ook koelkasten water aansluitingen etc.
 
-Drankjes en eten, dit spreek voor zichzelf natuurlijk, maar vergeet niet genoeg drankjes en gerechten voor te bereiden. Je wilt niet mensen teleurstellen aan de bar op jouw festival dus zorg dat er genoeg aanwezig is. 
 
-Muziek, een beetje muziek bij de bar kan de sfeer erg opkrikken, dus vergeet ook zeker niet een muziekje aan te doen.
 
Dit zijn enkele zaken die je echt niet kan missen bij de bar op je event, er zijn natuurlijk nog veel meer zaken waaraan je kan denken, maar als je aan deze eisen voldoet weet je zeker dat je de basis van de bar goed geregeld hebt.
 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement