The Ten Swiss Convention Centres



Foto: Congress Center Basel ©MCH Messe Schweiz AG Sara Barth

Swiss Convention Centres zijn de tien grootste en meest belangrijkste congrescentra in Zwitserland. Alle congrescentra hebben tenminste 1000 m2 tentoonstellingsruimte en kunnen elk 1.000 deelnemers en in sommige gevallen 6.000 deelnemers verwelkomen. Sinds 2021 zijn The Ten Swiss Convention Centers onderdeel van de Alliance of the Event Management Industry.

Congress Center Basel
In Europa is Basel als beurs- en congresplaats een begrip. Het Congress Center Basel staat met een loopbrug in verbinding met het beurscentrum, ontworpen door Herzog & de Meuron. Het congrescentrum ligt op 15 minuten van de luchthaven en midden in de stad. Qua oppervlakte is Congress Center Basel het grootste congrescentrum van Zwitserland. Bekend om BaselWorld (horloge, - en sieradenbeurs) en ArtBasel (internationale kunstbeurs).

Totale capaciteit: 6.000 personen
Capaciteit grootste zaal: 3000 personen
Aantal zalen: 25 plus 10 in Swissotel
Tentoonstellingsruimte: 141.000 m2

Meer informatie over Congress Center Basel
Foto: Kursaal Bern ©Bern Welcome

Kursaal Bern
Kursaal Bern onderscheidt zich met een all-in-one arrangement: congrescentrum met topvoorzieningen, het viersterren-superior hotel Swissôtel met 171 kamers, het Italiaans en het Aziatische specialiteitenrestaurant evenals het Grand Casino – en alles onder één dak. Het congrescentrum beschikt over 28 vergader-, seminar- en congresruimten. In de legendarische Arena en het 2000 m2 grote atrium kunnen gezelschappen tot 1.500 personen vergaderen. Het nieuwe Grande Sopra herbergt nog meer mogelijkheden: de zalen kunnen dankzij mobiele scheidingswanden worden aangepast aan elk evenement. Daarnaast is er de grote foyer geschikt voor 300 personen.

Totale capaciteit: 1.500 personen
Capaciteit grootste zaal: 1.500
Aantal zalen: 30
Tentoonstellingsruimte: 1750 m2

Meer informatie over Kursaal Bern
Foto: Davos Congress Center ©Marcel Giger snowworld.ch

Congress Centre Davos
Vergaderen in de bergen. Bekend van het jaarlijkse terugkerende World Economic Forum (WEF, 5.000 deelnemers).

Het zeer moderne congrescentrum biedt een verscheidenheid aan vergaderzalen met hightech infrastructuur. De uitbreiding van het congrescentrum omvat een nieuwe entree, een plenaire zaal van 1300 m2 met een capaciteit van 2.000 personen, verschillende vergaderzalen, kantoren en een gloednieuw perscentrum. Het congrescentrum bestaat uit 3 ruimtes: ruimtes A, B en C. Ze kunnen samen of als zelfstandige units worden gebruikt.

Totale capaciteit: 5.000 personen
Capaciteit grootste zaal: 1.800 personen
Aantal zalen: 34
Tentoonstellingsruimte: 12.000 m2

Meer informatie over Congress Centre Davos
Foto: CICG ©Fabio Chironi Photography

Centre International de Conferences Geneve (CICG)
Elk jaar worden in het Centre International de Conférences Genève (CICG) internationale conferenties van naam gehouden: zoals bijvoorbeeld medische congressen, maar ook om andere openbare en particuliere redenen. Deze hebben aan de goede reputatie van het CICG als vergaderplaats bijgedragen. Jarenlange ervaring en professionaliteit in combinatie met een moderne infrastructuur garanderen een hoog niveau van evenementen voor maximaal 2200 personen.
Totale capaciteit: 2.200 personen
Capaciteit grootste zaal: 2200 personen
Aantal zalen: 19
Tentoonstellingsruimte: 5.000 m2

Meer informatie over Centre International de Conferences Geneve
Foto: Congress Centre Kursaal Interlaken ©marinkovic@congress-interlaken.ch

Congress Centre Kursaal Interlaken
De prachtige historische vertrekken van het congrescentrum Congress Centre Kursaal Interlaken vormen het perfecte decor voor congressen en bijeenkomsten voor 50 tot 2.000 personen. De gunstige ligging, een groot aantal hotels in alle categorieën, maakt Interlaken tot een ideaal congrescentrum.

Totale capaciteit 1.500 personen
Capaciteit grootste zaal: 1262 personen  
Aantal zalen: 19
Tentoonstellingsruimte: 5.000 m2

Meer informatie over Congress Centre Kursaal Interlaken
Foto: Swiss Tech Convention Center Lausanne ©Sonja Honegger

SwissTech Convention Center Lausanne
Gelegen op de EPFL Campus met een capaciteit van 3.000 zitplaatsen, is het SwissTech Convention Center de perfecte locatie om uw wetenschappelijk congres te verwelkomen. De Gala-technologie maakt het mogelijk om de configuratie van de kamers in enkele minuten te wijzigen. Zo zou het grote auditorium met 1.750 zitplaatsen kunnen worden omgebouwd tot een ontvangstruimte waar een galadiner voor 1.000 gasten zou kunnen plaatsvinden. Deze flexibiliteit is een echte meerwaarde voor organisatoren van evenementen, omdat het hen in staat stelt om originele en onverwachte opstellingen te bedenken en hun hele evenement onder één dak te organiseren, wat geld en tijd bespaart. De vijftien breakout rooms zijn ook modulair dankzij verwijderbare wanden die de grootte en capaciteit aanpassen aan de behoeften.

Total capaciteit: 4.500 personen
Capaciteit grootste zaal: 3000 personen
Antal zalen: 18
Tentoonstellingsruimte: 4.500 m2

Meer informatie over SwissTech Convention Center Lausanne
Foto: KKL Luzern ©Priska Ketterer

KKL Luzern – Culture & Convention Centre
Het door de architect Jean Nouvel ontworpen KKL Luzern is uniek in Zwitserland. Aan het Vierwoudstedenmeer en in het centrum gelegen. Het KKL Luzern bevindt zich direct naast het treinstation.

Cultuur, events en culinaire kunst smelten in het KKL Luzern samen tot een indrukwekkende belevenis. Onder het markante dak kun je kiezen uit drie uitstekende zalen, business- en mediaruimtes, clubruimtes en de Crystal Lounge. Zo krijgen bijeenkomsten, productpresentaties, premières en lanceringen een unieke flair. De combinatie met cultuurevenement en culinaire verleiding maakt van elk evenement een complete ervaring voor partners, klanten en gasten.

Totale capaciteit: 1.890 personen
Capaciteit grootste zaal: 1890 personen
Aantal zalen: 19
Tentoonstellingsruimte: 1.500 m2

Meer informatie over KKL Luzern – Culture & Convention Centre
Foto: Palazzo dei Congressi Lugano ©Milo Zanecchia

Palazzo Congressi Lugano
Het congrescentrum ligt in het stadscentrum van Lugano met uitzicht op het prachtige Ciani Park en het meer. Op loopafstand van diverse hotels en restaurants. Uitgerust met de modernste technische apparatuur. Ideaal voor allerlei evenementen.

Totale capaciteit: 2.000 personen
Capaciteit grootste zaal: 1130 personen
Aantal zalen: 21
Tentoonstellingsruimte: 2.200 m2

Meer informatie over Palazzo Congressi Lugano
Foto: Montreux Music + Convention Center 2m2c ©Maude Rion

2m2c Montreux Music + Convention Center
Dankzij zijn ligging aan het Meer van Genève en de nabijheid van veel hotels is het Montreux Music & Convention Centre (2m2c) zeer geliefd. De 18000 m2 oppervlakte biedt voldoende plaats aan evenementen voor 100 tot 3000 personen. Het auditorium Stravinski staat bekend om zijn uitstekende akoestiek en esthetiek. 2m2c staat bekend om Montreux Jazz Festival (95000 deelnemers).
Totale capaciteit: 2.000 personen
Capaciteit grootste zaal: 1.800 personen  
Aantal zalen: 10
Tentoonstellingsruimte: 13.000 m2

Meer informatie over 2m2c Montreux Music + Convention Center
Foto: Congress Centre Zurich ©Kongresshaus Zurich

Kongresshaus Zurich
In september 2021 heropening na renovatie. Er is wel geen ander evenementencentrum in Zwitserland dat zo flexibel kan worden gebruikt als het Kongresshaus. Hiertoe staan een oppervlak van ca. 4800 m2 tentoonstellings- en beursruimte en twaalf zalen met foyers ter beschikking. Dat schept ruimte voor maximaal 3000 personen en de juiste sfeer voor allerlei congressen, beurzen en evenementen. Organisatoren en gasten waarderen de unieke ligging aan het meer, het spectaculaire alpenpanorama en de directe nabijheid van de beroemde Bahnhofstrasse en het centrum van de stad.

Totale capaciteit: 4.500 personen
Capaciteit grootste zaal: 1.1300 personen 
Aantal zalen: meer dan 20
Tentoonstellingsruimte: 5.300 m2

Meer informatie over Kongresshaus Zurich

Video The Ten Swiss Convention Centres



Meer informatie over SCIB
Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) is de overkoepelde organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en evenementen. SCIB geeft onafhankelijk advies over de bestemmingen en helpt bij het opvragen van offertes. Deze diensten zijn kosteloos en vrijblijvend.

Switzerland Convention & Incentive Bureau
Lisette van Dolderen
T 020 620 9229
E scib_nl@switzerland.com
W www.MySwitzerland.com/meetings


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement