Zes Zwitserse culinaire toppersZwitserland is in de eerste plaats een outdoor bestemming, hetzij in de winter, hetzij in de zomer. Maar ook op culinair vlak heeft het Alpenland met zijn vier culturen, vier talen en vier invloeden heel wat te bieden. Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 6 tips op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229.

Meer informatieSterrenchef Ivo Adam in Zermatt

After Seven in Hotel Backstage Vernissage in Zermatt telt twee Michelin sterren. Slechts 17 plaatsen in Zwitserland hebben deze titel. Volgens de Zwitserse Michelin-gids van 2018 is After Seven een van de 22 beste restaurants van Zwitserland. De keuken van het After Seven restaurant is gebaseerd op een combinatie van down-to-earth en wereldse invloeden, soms exotisch maar altijd met verse en seizoensgebonden producten. De keuken staat onder leiding van de bekende Zwitserse chef-koks Ivo Adam en Florian Neubauer.

Meer informatie Bij topchef Franck Reynaud in la cabane des Violettes

La cabane des Violettes in Crans-Montana staat bekend om zijn uiterst verfijnde Walliser specialiteiten. De berghut ligt op de piste en is een ideale uitvalsbasis voor toerskitochten. In de winter staat Franck Reynaud, de Frans-Zwitserse topchef van het sterrenrestaurant l'Hostellerie du Pas de l'Ours, in de keuken van cabane des Violettes. Hij serveert er klassieke bergkost op zijn eigen creatieve manier op basis van typische Walliser ingrediënten. Franck Reynaud is trouwens zelf een fervent toerskiër.

Meer informatie IGNIV by Andreas Caminada

Het concept IGNIV van Andreas Caminada, de topchef uit Graubünden, is gericht op comfort en bewust delen. Igniv betekent nest in het reto-romaans, een taal die nog steeds gesproken wordt in de regio Graubünden. Het restaurant IGNIV in het Grand Resort Bad Ragaz telt 1 Michelinster en 17 GaultMillau punten. In plaats van te vertrouwen op een traditioneel menu met individuele voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, creëert chef Silvio Germann verschillende gezamenlijke diners met maximaal 30 verschillende gerechten.

Meer informatie  


Fonduetrein La Gruyère

Een must in de winter: een fondue moitié-moitié op basis van Gruyère AOP en Vacherin fribourgeois AOP. Een originele manier om deze fondue te degusteren is aan boord van de Fondue Train "La Gruyère". Van oktober tot mei reizen passagiers aan boord van een retro trein van Bulle naar Montbovon terwijl ze genieten van de fondue moitié-moitié en het beroemde dessert van Gruyère: meringue met dubbele room.

Meer informatie Walliser raclette

Volgens de legende werd de Walliser raclette uitgevonden op een ijskoude dag toen enkele wijnboeren in hun wijngaarden aan het werk waren. Tijdens de lunch haalden ze brood, wijn en kaas boven. Maar één van hen, een zekere Léon, had zin in een warme maaltijd. Daarom hield hij zijn stuk kaas boven de vlammen van het vuur om het te smelten en de kaas eraf te schrapen. Racler in het Frans betekent trouwens schrapen. Wie de kunst van het schrapen onder de knie wil krijgen, kan op stage gaan bij een racleur in het stadje Visp.

Meer informatie 

 
De groene fee

De productie van absint - ook wel bekend als "groene fee" - werd meer dan 90 jaar verboden. Sinds 2005 kan de mythische drank, bereid uit verschillende kruiden en planten, weer legaal geconsumeerd worden. Deze bittere alcohol met anijssmaak is afkomstig van Val-de-Travers in de Zwitserse Jura. Op de 48 kilometer lange "Absinthe Route" worden alle geheimen van de absint en de productie ervan onthuld.

Meer informatie Auteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement