Zwitserse winternieuwsTijd voor een winters bezoek aan Zwitserland. Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 tips op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229.
3S-kabelbaan in Zermatt: hoogste ter wereld

Op 29 september 2018 wordt de nieuwe 3S-kabelbaan in het skigebied van Zermatt in gebruik genomen. Deze verbindt Trockener Steg met de Kleine Matterhorn. De cabines zijn ontworpen door Pininfarina, het ontwerpbureau van Ferrari en Maserati. De rit met de nieuwe kabelbaan duurt zo’n 9 minuten. Het bergstation bevindt zich op ruim 3800 meter hoogte, waarmee de lift de hoogste 3S-kabelbaan ter wereld is. Het totale project heeft een slordige 52 miljoen Zwitserse frank gekost.
Meer informatieSkigebieden Andermatt en Sedrun verbonden

Met de ingebruikname van een nieuwe 10-persoonsgondellift is de volledige samenvoeging van SkiArena Andermatt-Sedrun een feit. De lift verbindt het skigebied van Andermatt in het kanton Uri met het gebied van Sedrun in het kanton Graubünden en zorgt hiermee voor 120 kilometer aaneengesloten pistes. Alle dalstations in de SkiArena Andermatt-Sedrun liggen aan het traject van de Matterhorn Gotthard Bahn. Wie geen energie meer heeft om terug te skiën, neemt de Après-Skitrein, die meerdere malen per dag tussen Andermatt en Disentis rijdt.
Meer informatieSlee-leerparcours Melchsee-Frutt

Een primeur voor het Centraal-Zwitserse Melchsee-Frutt: op het eerste slee-leerparcours in Zwitserland leren gasten de slee veiliger te besturen. De baan begint bij het bergstation van de gondellift en is ongeveer 200 meter lang. Aan het einde van de oefenbaan bereiken de sleeërs de officiële sleepiste Melchsee-Frutt - Stöckalp en kunnen zij onmiddellijk het geleerde in de praktijk brengen. Er is een instructie-videoclip beschikbaar, evenals borden langs het parcours.
Meer informatieSneller en comfortabeler in skigebied Gstaad

Sneller op de pistes in Gstaad: met de ingebruikname van de 10-persoonsgondellift Saanenmöser - Saanenwald - Saanerslochgrat wordt de reistijd van deze rit met een derde verminderd tot 11 minuten. Naast een verhoging van de capaciteit, van 1.300 tot 2.000 personen per uur, wordt ook het comfort verbeterd. De ingangen bevinden zich op de begane grond en er is meer ruimte in de drie stations.
Meer informatieNieuwe gondellift in Les Diablerets

Een nieuwe 10-persoonsgondellift brengt wintersporters vanuit de West-Zwitserse plaats Les Diablerets in minder dan 7 minuten naar het bergstation Les Mazots. Vanaf dit punt verspreiden wintersporters zich over het skigebied Villars-Gryon-Les Diablerets. De nieuwe lift vervangt een stoeltjeslift en een sleeplift. Wie na een dag op de pistes nog meer actie wil beleven, kan op woensdag, zaterdag en zondag ook 's avonds omhoog met de lift en over de nieuwe verlichte skipiste, of per slee over de aparte sleepiste, naar beneden.
Meer informatie
 

Auteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement