Vijf vette thrills in de Zwitserse sneeuwZodra de winter dan definitief zijn intrede doet en de bergen trakteert op een dikke sneeuwlaag, begint de actie pas echt. Wie op zoek is naar een adrenalinekick, hoeft daarvoor niet eens een snowboard of paar ski's onder te binden... 

Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 tips op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229. Wie meer winterse actie wil, vindt 42 spannende tips op MySwitzerland.com/thrill.
Snowkite Safari
Wie liefhebber is van het kitesurfen, zal de winterse tegenhanger zeker waarderen: snowkiten. De basistechnieken van deze trendy sport heb je na enkele dagen al onder de knie. De Swiss Snowkiting School, actief bij Leukerbad en op de Simplonpas, organiseert lessen voor beginners maar ook voor gevorderden en vergevorderden. Voor wie geen genoeg kan krijgen is een 1- of 2-daagse Snowkite Safari op de Grimselpas is een aanrader, mogelijk tussen januari en april.

Meer informatie 

Freeriden per slee
De Snowbraker FreeRide ALPINE Sled is een nieuw soort slee ontwikkeld voor afdalingen buiten de pistes. Het beschikt over een ingenieus rem- en stuursysteem, speciaal ontworpen voor poedersneeuw. Onder meer in Davos en het Safiental worden speciale 'Snowbraker'-tochten georganiseerd. De Snowbraker is uiterst geschikt voor sportievelingen die dol zijn op snelheid en adrenalinekicks.

Meer informatie

Op de fatbike bij Kandersteg
De fatbike, een mountainbike met extra dikke banden om door te sneeuw te rijden, is dit winterseizoen stevig in opmars in Zwitserland. Ook het gebied Sunnbüel bij Kandersteg heeft nu een apart parcours bestemd voor fatbikers. Zij kunnen hier zelfs met de sleeplift naar boven vervoerd worden. Daarnaast is een langere winterbiketocht richting Schwarenbach en de Gemmipas mogelijk. 

Meer informatieAirboarden in Engelberg

In de jaren negentig ontwierp de Zwitser Joe Steiner de Airboard®. Hij liet zich inspireren op het principe van bodyboarden, toen hij een knieblessure had opgelopen maar toch actief wou blijven tijdens de winter. In Gstaad kunnen airboarders terecht op acht sleepistes en in het gebied Brunni bij Engelberg op twee pistes van 2,5 km.

Meer informatieSnowtubing in Leysin
Het Tobogganing Park in Leysin is in Zwitserland uniek in zijn soort. De Zwitserse Olympisch medaillewinnaar en wereldkampioen bobsleeën Silvio Giobellina creëert hier elk winterseizoen nieuwe pistes voor 'snowtubing'. In rubberen opblaasbanden glijden waaghalzen met snelheden tot 60 km/u van de sleebanen. Wie nog meer spanning zoekt, moet de 'big air bag' en 'looping' eens uitproberen. 

Meer informatie
 

Auteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement