Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in ZwitserlandOrganisatoren van congressen en incentive-reizen hebben steeds meer aandacht voor de ethische kant van hun evenement. Dit biedt een uitgelezen kans om de waarden van een organisatie opnieuw te bevestigen, waaronder de inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 tips op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229.
Stedelijk tuinieren
Iedereen kan groenten en kruiden verbouwen – zelfs in een stad. Ervaar stedelijk tuinieren als een team. Uitleg over planten en de zorg hiervoor. Iedereen plant zaden in potten en plantenbakken en de persoonlijk kleine tuin kan naar afloop mee naar huis genomen worden.

Activiteit 10-20 personen. Meer informatieWeggooien is zonde
Ongeveer 2 miljoen ton per jaar wordt er in Zwitserland aan voedselafval weggegooid. Hier moet verandering in komen. Tijdens een kook-evenement wordt er creatief gekookt met ‘’afgekeurde’ producten. Een gedraaide wortel, een mini-aardappel of een te grote knol wordt gebruikt voor een heerlijke maaltijd, die je uiteraard zelf mag nuttigen.

Activiteit 10-30 personen. Meer informatieKinderen helpen
Kovive-kampen zijn voor kansarme kinderen en biedt een zorgeloze tijd vol met plezier en avontuur aan. Door middel van aanmoediging, educatie, ondersteuning, gezondheidszorg en lichaamsbeweging krijgen de jongeren kansen om zichzelf te ontplooien. Het geeft veel voldoening om kinderen van een Kovive-kamp gelukkig te maken.

Activiteit 10-15 personen. Meer informatieMeehelpen op de alp
Slapen op de alp, meewerken op de boerderij, alpenbedrijven, boerderijen, kaasmakerijen en alpenwellness bezoeken: de «AlpKultur» in Lenk-Simmental maakt het landelijk boerenleven in de alpen en de bergen voor de gasten een tastbare belevenis. Op een belevenisdag op de alp kunnen gasten bijvoorbeeld ervaren hoe het leven als bergboer aanvoelt: bij het hooien, mesten of melken, dan wel bij het kaasmaken. Bij het veelzijdige aanbod van «Alpkultur» horen ook bezichtigingen van kaasmakerijen, alpenbedrijven en boerderijen, slapen op de alp evenals wandeltochten onder begeleiding.

Activiteit 10 personen. Meer informatieVrijwilligerswerk in de natuur

Gantrisch Nature Park (Schwarzenburg) is één van de 9 Zwitserse natuurparken (Swiss Parks), waar groepen welkom zijn voor vrijwilligerswerk. De projecten bestaan uit allerlei activiteiten die belangrijk zijn voor de bescherming van de natuur. Vrijwilligersprogramma's op maat voor groepen zijn ook te combineren met andere activiteiten, zoals congressen en ontdekkingstochten. Swiss Parks is de organisatie die toezicht houdt op de Zwitserse nationale en regionale natuurparken.

Activiteit 10-30 personen. Meer informatieAuteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement