Evenementen tips voor bedrijven in ZwitserlandBen je op zoek naar een evenement met een dierenthema? Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 tips op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229.

Bijen op de daken van Zürich
Wabe3 is een jonge en innovatieve bijenstal in Zürich. Hun bijenkolonies worden geplaatst op ongebruikte platte daken. Op deze manier leveren ze een bijdrage aan de diversiteit van de natuur in de stad. Ervaren imkers vertellen over het fascinerende leven van bijen in een kolonie en demonstreren enkele van de belangrijkste basics direct bij de bijenkorf. Tot slot wordt de honing geproefd.

Activiteit 3-20 personen. Meer informatie.Communicatie in het dierenrijk
Zoo Zürich biedt spannende groepsrondleidingen aan. Ontdek verschillende vormen van communicatie in het dierenrijk tijdens een rondleiding door Zoo Zürich. Maak een tour door de omgeving van Australië en kom oog in oog te staan met koala’s, emoes en de indrukwekkende reusachtige monitorhagedissen.

Activiteit 5-150 personen. Meer informatie.

Steenbokken in Pontresina
Als in het voorjaar het grasland in het dal groen wordt, maar de sneeuw nog tot aan de boomgrens ligt, komt de koning van de bergen heel dichtbij. Aan de dorpsrand van Pontresina grazen tientallen steenbokken en geiten op het jonge gras. Ze doen nieuwe energie op na de winter. Terwijl deelnemers zich vergapen aan dit bergwild, geeft de lokale gids uitleg over het gedrag van het dier dat ook het Bündense beeldmerk is.

Activiteit voor 3-20 personen. Meer informatie.

Het legendarische hospitium en de honden
In het kale berglandschap van de Grote St. Bernhard staat het hospitium, waar Napoleon met zijn leger aan de ontberingen van de oorlog probeerde te ontsnappen. Hier werden de Sint Bernard-honden gefokt door monniken, in eerste instantie als lastdragers, daarna als lawinehonden. Vandaag de dag kan men de dieren boven op de pas bewonderen. De beroemde en legendarische «Barry» zou het leven van meer dan 40 mensen hebben gered. Een onvergetelijk hoogtepunt zijn de wandelingen van anderhalf uur onder begeleiding van de Sint Bernard-honden, samen met iemand van de Barry Foundation.

Meer informatie.Ontdek het groene wonder
Aan de voet van de hoge Berner Alpen ligt een paradijs op je te wachten: het Tropenhaus Frutigen. Het bergwater, de viskweek en de tropische tuin vormen een harmonisch trio onder één dak en tegelijk een innovatief energieconcept. En dat is allemaal te vinden in het Tropenhaus Frutigen.
Het is een unicum voor de hele wereld hoe het Tropenhaus Frutigen de tropische ambiance, viskweek en alpine omgeving combineert. De gesloten, hulpbronefficiënte materiaalcycli en duurzame energie zijn daarvan een goed voorbeeld.

Activiteit 2-80 personen. Meer informatie.

Auteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement