5 Technische bedrijfsuitjes in Zwitserland



Het World Wide Web, de rits, het cellofaan, het Zwitserse Rode Kruis en melkchocolade, zijn in Zwitserland uitgevonden. Innovaties die de wereld veranderden. Zwitserland is nummer 1 op de Global Innovation Index 2017. Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 technische bedrijfsuitjes op een rij gezet. Mocht je nog meer informatie wensen, stuur dan een e-mail naar scib.nl@switzerland.com of neem telefonisch contact op via 020-6209229.





Horlogemaker voor een dag
Om de internationale horlogewereld te promoten stichten in 2005 drie oprichters: de Richemont Group, Audemars Piguet en Girard Perregaux, de Fondation de la Haute Horlogerie (FHH). Zij nodigen je uit voor een workshop horlogemaken. Maak kennis met de basisprincipes van het uurwerk. In een halve dag leer je hoe je een horlogemechanisme samenstelt en demonteert. Er zijn geen vaardigheden vereist om deel te nemen. De workshops vinden plaats in de historische salon van het ‘Palais de l’Athénée’ in Geneve.
 
Activiteit voor 6-10 personen
Meer informatie: https://www.myswitzerland.com/nl-nl/watches-workshops/watchmaking-workshop.html



Welkom in de wereld van de zakmessen

Het wereldberoemde Zwitserse Victorinox-zakmes kent een lange en spannende geschiedenis. Deze wordt in het Swiss Knife Valley Visitor Center in Brunnen gepresenteerd. Bezoek het visitor center onder begeleiding van een gids. De rondleiding duurt 1,5 uur. Zet aansluitend het waarschijnlijk bekendste mes van Victorinox, de Spartan, in elkaar. De handmatige montage van het mes duurt 15 minuten. Aanmelden verplicht.

Activiteit voor 80-100 personen
Meer informatie: https://www.myswitzerland.com/nl-nl/welcome-to-the-world-of-victorinox.html



Rondleiding in de Omida fabriek
Het bedrijf Omida produceert homeopathische middelen. Interessant is een rondleiding door de fabriek en laboratorium. De rondleidingen zijn voor iedereen, alhoewel de fabriek meestal door technische hogescholen en gespecialiseerde groepen uit de gezondheidszorg wordt bezocht. Je kunt zien hoe homeopathische middelen worden geproduceerd en je bezoekt diverse afdelingen. Omida fabriek bevindt zich in Küssnach am Rigi.

Activiteit voor 15-50 personen
Meer informatie: https://www.myswitzerland.com/nl-nl/meetings/activiteiten-mice/guided-tour-of-the-omida-factory.html



VN hoofdkwartier Europa
Het kantoor van de Verenigde Naties in Genève is na dat in New York het tweede hoofdkantoor van de VN. Het Palais des Nations genoemde gebouwencomplex herbergt onder andere de VN-commissie mensenrechten en het VN-hoge commissariaat voor de mensenrechten. Rondleidingen (1 uur) zijn op aanvraag beschikbaar in 12 talen. De tour omvat: de Hall of Human Rights, de ‘Concourse’, de Assembly Hall en de Council Chamber. Er wordt een film vertoond met alle activiteiten en doelstellingen van de Verenigde Naties.

Activiteit voor 20-140 personen
Meer informatie: https://www.myswitzerland.com/nl-nl/meetings/activiteiten-mice/organisatie-van-de-verenigde-naties.html



Gotthardtunnel ervaring
Met een lengte van 57 km is de Gotthard-basistunnel de langste spoorwegtunnel ter wereld. In de afgelopen jaren hebben jaarlijks meer dan 10.000 mensen deze spectaculaire bouwplaats bezocht. Ontdek een schat aan interessante feiten en verbaas je over dit werk van de eeuw. In  de Amsteg-toegangsgalerij is een raam, waar je de voorbijsnellende treinen kunt zien rijden. Verzamelpunt: treinstation Ersfeld.

Activiteit 6-24 personen
Meer informatie: https://www.myswitzerland.com/nl-nl/meetings/activiteiten-mice/technical-visits-gotthard-tunnel-experience.html
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Lisette van Dolderen

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement