DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station verlengt partnership met de Amsterdam Museum AcademieWegens succes tekenen Caroline Receveur, General Manager DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, en Björn Stenvers, directeur van de samenwerkende Amsterdamse musea, de verlenging van de samenwerking met de Amsterdam Museum Academie.   
Nicky Dullemans, duty manager & trainer in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station; "Wij zijn heel erg blij met deze unieke samenwerking en we zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk van elkaar te leren op weg naar een nog gastvrijere stad."
 
Het programma van de Amsterdam Museum Academie richt zich in 2016 en 2017 op de ontwikkeling van de kwaliteit van de dienstverlening en hospitality. Tijdens de trainingsdagen krijgen meer dan 350 museum medewerkers van de Front Office/Publieksservice een programma aangeboden verzorgd door de partners DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Van Gogh Museum, Politie Eenheid Amsterdam, Museumvereniging, Tropenmuseum, Amsterdam Marketing en het Nederlands Gebarencentrum.
 
Voor de trainingen zijn specialisten uit andere sectoren uitgenodigd wiens ervaring nuttig is voor de baliemedewerkers van de musea. Politie Eenheid Amsterdam geeft bijvoorbeeld tips voor een veilige omgang met het publiek en DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station gaat in op het personaliseren van service.
 
"We willen de serviceverlening nog meer optimaliseren", zegt directeur Björn Stenvers. "Samen komen we zo tot een standaardkwaliteit voor kleine en grote musea in de stad. In 2017 organiseren we ook andere trainingen, zodat wij alle 2600 museum medewerkers in Amsterdam van dienst kunnen zijn." In 2015 richtte Björn Stenvers de Amsterdam Museum Academie op voor trainingen van de Amsterdamse Musea collega's.