VVV Texel benoemt Frank Spooren tot nieuwe directeur



Met een top 10 notering van beste Europese bestemmingen door Lonely Planet mag Texel zich de komende jaren opmaken voor een snel groeiende belangstelling. De nieuwe directeur Frank Spooren, die per 1 september aanstaande zal aantreden, zal de interesse voor Texel in goede banen moeten leiden en de aantrekkelijkheid van Texel als duurzame vakantiebestemming bewaken.

Texel maakt zich op voor een aanwas van toeristen die allemaal met dezelfde reisgids in de hand het Waddeneiland de komende jaren zullen gaan bezoeken. Aanleiding is dat Texel recent op de negende plaats is geëindigd op een lijst van Europese bestemmingen die je volgens Lonely Planet gezien moet hebben.

De nieuw aangestelde directeur van de VVV Texel Frank Spooren heeft de opdracht de te verwachten toename van toeristen in goede banen te leiden. Bovendien zal hij ervoor moeten zorgen dat de aantrekkelijkheid voor alle toeristen behouden blijft. Daarbij speelt een verantwoorde duurzame en kwalitatieve uitbouw van de sector een belangrijke rol, het aantal verblijfplaatsen blijft immers begrenst. Frank Spooren (37) is afkomstig van Center Parcs waar hij verantwoordelijk was voor new business in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

VVV Texel is een belangrijke aanjager van de Texelse economie. Het Bruto Texels Product vertegenwoordigt op jaarbasis een waarde van ruim 700 miljoen euro, waarvan ruim 210 miljoen is toe te schijven aan activiteiten binnen de toeristische sector. Het huidig jaarlijks aantal bezoekers bedraagt 850.000 en er zijn 4,1 miljoen overnachtingen.

Quote Frank Spooren:
"Ik zal met verve de geslaagde aanpak van de laatste jaren verder uitbouwen. Ik verheug me op de samenwerking op het eiland maar ook daarbuiten. Na een korte oriëntatieperiode zal ik snel met alle geledingen in contact treden."
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement