Ruim 800 aanmeldingen voor de MeetingReview publieksprijs voor meeting- & eventlocatiesMeetingReview startte 2 jaar geleden met de publieksprijs voor locaties in de MICE-branche. Het idee is ontstaan op initiatief van locaties die behoefte hadden aan een volledig transparante erkenning. In gezamenlijk overleg is toen besloten om 5 categorieën te maken op basis van de locatiecapaciteit.

Na ervaring te hebben opgedaan is er nu gekozen voor een puntensysteem op basis van de gemiddelde reviewscore en het aantal reviews. Je berekent de eindscore door het de gemiddelde reviewscore te vermenigvuldigen met 100. Hierbij tel je voor elke review die een locatie heeft ontvangen 1 extra punt. Het maximaal aantal extra punten dat op basis van het aantal reviews wordt gegeven is 100.

In de gemiddelde reviewscore wordt rekening gehouden met het jaartal waarin de review is geschreven. Nieuwe reviews, minder dan een jaar oud, tellen voor 100% mee en zo bouwt de weging jaarlijks met 25% af. Reviews ouder dan 4 jaar tellen in het geheel niet meer mee in het gewogen gemiddelde. Dat maakt de publieksprijs ook extra aantrekkelijk voor locaties die vandaag gaan starten of bijvoorbeeld een mooie verbouwing achter de rug hebben. Ze gaan de strijd aan met locaties die het al jaren goed voor elkaar hebben. Met ruim 800 deelnemers is dit tevens de grootste locatiecompetitie in Nederland.

Na afloop van het jaar is op 1 januari om 0:00 uur de definitieve uitslag bekend. Vanaf nu is ook de actuele tussenstand en de lijst met deelnemende locaties eenvoudig te bekijken. Deelname aan de publieksprijs is kosteloos.

Nationale Meeting Award
De MeetingReview-publieksprijs is sinds 2015 ook onderdeel geworden van de Nationale Meeting Award. Deze nieuwe award is in samenwerking met Meeting Magazine, EvenementContact en Congres- & Vergaderclassificatie vormgegeven. Voor ronde 1 van deze editie kwalificeren 10 locaties op basis van de publieksprijsscore van MeetingReview. De NMA kent 3 in plaats van 5 categorieën. Hierbij is Small gelijk aan de publieksprijs indeling en vormen M & L categorie M voor de NMA en XL & XXL categorie L voor de NMA. Een vragenlijst van de Congres- en Vergaderhamerclassificatie is onderdeel van de jury-inspectie. Tevens krijgen branchegenoten een uitnodiging om te stemmen op de 10 genomineerden per categorie.

Naast de locatie award is er dit jaar een nieuw onderdeel toegevoegd: het beste organisatiebureau. Elk bedrijf dat dagelijks bezig is met het professioneel organiseren van meetings en events kan zich voor de award aanmelden.

De winnaars van afgelopen jaar kregen de prijs uitgereikt op de beurs EvenementContact. Ook de winnaars van dit jaar zullen tijdens deze beurs worden gehuldigd op 9 maart 2017 in Ahoy Rotterdam.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement