Zevende editie PyData Eindhoven-evenement in Philips Stadion EindhovenHet PyData Eindhoven-evenement zal, in samenwerking met JuliaCon, het grootste AI-evenement ooit in Eindhoven worden, met meer dan 1.000 bezoekers. PyData Eindhoven vindt plaats op 11 juli, naast de vierdaagse serie van JuliaCon van 9 tot en met 12 juli in het iconische Phillips Stadion, om een unieke mix van sport, technologie en muziek binnen de open source-gemeenschap onder de aandacht te brengen.

Dit jaar is het zevende jaar dat PyData Eindhoven plaatsvindt en voor het eerst zal het evenement plaatsvinden in het Philips Stadion, vertrekkend van de traditionele High Tech Campus-locatie. Ondanks de locatiewijziging blijven de samenwerkingen met de High Tech Campus en Brainport-partners sterk. De locatie biedt diverse mogelijkheden voor sprekers en presentaties, waarbij keynotes zelfs op het veld van het Philips Stadion worden gegeven. Er worden exclusieve rondleidingen door het stadion verloot onder de aanwezigen, zodat ze een kijkje achter de schermen kunnen nemen in de legendarische thuisbasis van PSV Eindhoven.

De meest opvallende toevoeging aan PyData Eindhoven dit jaar is de speciale PySport-track, ontworpen om innovatie in sporttechnologie te stimuleren. Deze track heeft tot doel nieuwe ontwikkelingen en toepassingen binnen de sportwereld te inspireren, waarbij gebruik wordt gemaakt van data en AI. Voor muziekliefhebbers zal het evenement een keynote bevatten van Sam Aaron, die het snijvlak van programmeren en muziekcreatie zal verkennen. Ondanks trends in de sector zal Aarons presentatie zich richten op niet-generatieve AI-benaderingen voor het maken van muziek om een ??perspectief te laten zien op de rol van programmeren in de kunst.

PyData Eindhoven 2024 is verheugd om ondersteund te worden door marktleiders uit de regio, waaronder ASML. Het evenement gaat verder met sprekers van topbedrijven zoals Albert Heijn, Thoughtworks, KPMG, Just Eat Takeaway, Intel en meer.

Ook start-ups en academische instellingen zijn belangrijk voor het succes van PyData Eindhoven. Opvallende deelnemers uit het verleden zijn onder meer healthplus.ai, Lazy Dynamics, Jolin.io, Taipy en DuckDB, naast academische vertegenwoordigers van TUe, JADS en MIT.
Om een ??meer inclusieve omgeving te creëren, werkt PyData Eindhoven ook aan het voldoen aan verschillende behoeften van deelnemers. Er zullen gratis kinderopvangdiensten beschikbaar zijn voor deelnemers, sponsors en sprekers, zodat ouders zonder zorgen kunnen deelnemen. Een gebedsruimte en een gevarieerd programma zijn bedoeld om alle aanwezigen tegemoet te komen. Er zijn ook diversiteitsbeurzen beschikbaar, waarbij gratis kaartjes worden aangeboden om een ??brede toegankelijkheid te garanderen.

Omdat het een 100% door vrijwilligers gerund evenement is, gaat de opbrengst van PyData Eindhoven naar NumFOCUS, waarmee de open-sourcegemeenschap rechtstreeks wordt ondersteund. Deelnemers profiteren ook van een korting van 15% bij lokale hotels, om de kosten tijdens het reizen te compenseren.

Meer informatie en inschrijven.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: PyData Eindhoven JuliaCon eindhoven Philips Stadion
Algemene voorwaarden | privacy statement