Nieuwe naam voor Musis Sacrum en Schouwburg ArnhemMusis Sacrum wordt Musis en Schouwburg wordt Stadstheater Arnhem. Met die boodschap kondigt het huidige MSSA nieuwe namen aan. Een nieuw seizoen, twee vernieuwde gezichten. Bovendien mogen Arnhem en de regio zich opmaken voor de voorverkoop van het nieuwe seizoen. Op 1 mei start die bij Musis, als het muziekprogramma verschijnt. Op 1 juni presenteert Stadstheater Arnhem haar programma en gaat daar de voorverkoop van start.

‘Begrijp ons niet verkeerd, het historische pand blijft tot in lengte van dagen Musis Sacrum heten, maar ons programma en onze activiteiten vangen we onder het merk 'Musis'’, aldus Gijsje van Honk, directeur van Musis & Stadstheater Arnhem. 'Wij willen onze podia dichterbij de Arnhemmers brengen. Musis geven wij daarom de naam die het in de volksmond al jaren heeft. Met de naam Stadstheater benadrukken wij dat het Stadstheater een podium van en voor de stad is.'

De cultuurorganisatie kiest ervoor de komende jaren de beide gebouwen als gelijkwaardige instellingen náást elkaar te laten bestaan. Ieder met een eigen uitstraling, eigen programmering, met een eigen dynamiek. Stadstheater Arnhem is en blijft het podium van en voor de stad. Op 1 juni maakt het publiek kennis met de nieuwe programmering. Hierin is veel dans, toneel en jeugdtheater te vinden. Maar ook cabaret, musical, show en de opera ontbreken niet. ‘Stadstheater Arnhem groeit in de komende jaren verder uit tot de plek waar je prachtige voorstellingen ziet, een ieder z’n eigen voorstelling mag brengen, waar de deuren open staan én waar je het mag hebben over dat wat een indrukwekkend optreden met je doet’, aldus Van Honk.

Musis focust zich volledig op muziek. Een eigen klassieke programmering, thuis van het Gelders Orkest, maar daarnaast nog veel meer muziek. Zo zijn voor het nieuwe seizoen alle muziekvoorstellingen die voorheen in het Stadstheater te zien zouden zijn, geprogrammeerd in Musis.

Musis groeit, mede door de komst van de nieuwe zaal, de komende jaren uit tot hét podium voor livemuziek. Van klassiek tot pop en van wereldmuziek tot jazz. En alles wat daartussen zit. ‘We willen de komende jaren nog veel duidelijker maken wat de beide gebouwen betekenen voor de stad, helderder maken voor het huidige én nieuwe publiek waar je moet zijn voor welke beleving.’

Musis & Stadstheater Arnhem vullen de komende weken het straatbeeld met hun nieuwe uitingen én verwijzingen naar het nieuwe theater- en concertseizoen. Reserveren voor Musis kan vanaf 1 mei op www.musis-arnhem.nl. Vanaf 1 juni presenteert Stadstheater Arnhem haar aanbod op www.stadstheater-arnhem.nl. Op genoemde data komen ook de brochures uit.

Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement