5 redenen om een onboarding evenement te bezoeken



In deze gids duiken we in de wereld van onboarding evenementen en ontdekken we samen waarom het zo'n fantastisch idee is om erbij te zijn. Dus, zet je zorgen opzij, pak een kopje koffie en laten we beginnen aan deze informatieve, maar relaxte reis door de voordelen van onboarding evenementen.

Er worden oplossingen aangeboden

De eerste reden om een onboarding evenement te bezoeken, is omdat er hier oplossingen worden geboden voor allerlei problemen betreffende onboarding. Vaak vinden mensen het bijvoorbeeld moeilijk om in hun eigen vrije tijd rustig alles te leren over wat onboarding inhoudt. Op dit soort evenementen leer je ineens echter over plekken als MyCademy waar je meer over dit onderwerp kunt leren. Daardoor is een onboarding evenement ontzettend waardevol voor leergierige professionals.

Je hebt experts die aan het spreken zijn

De tweede reden is dat je de unieke kans krijgt om te luisteren naar experts die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de wereld van onboarding. Deze sprekers zijn niet alleen uiterst kundig, maar ook gepassioneerd over het helpen van organisaties om hun onboarding proces te verbeteren. Zij willen hun kennis en ervaring met je delen, zodat jij kunt zorgen voor een warm welkom voor elke nieuweling in je bedrijf. Het is bijna alsof je een persoonlijke mentor hebt, maar dan met een publiek.

Je kunt aan andere mensen vragen of ze vergelijkbare obstakels tegenkomen

Op een onboarding event ben je nooit alleen. Naast het opdoen van kennis, is dit dé kans om te sparren met anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Je hoort er verhalen van andere professionals over hoe zij onboarding obstakels overwonnen hebben en welke creatieve oplossingen zij bedachten. Dit is niet alleen super nuttig, maar ook enorm bemoedigend. Het laat je zien dat je niet de enige bent die soms tegen een onboarding obstakel aanloopt.

Je wordt zelf beter in het onboarding proces

Het mooie van alles wat je leert en meemaakt op zo’n evenement is dat jij jezelf ontwikkelt tot een echte onboarding guru. Je weet straks niet alleen alles over de beste strategieën en technieken, maar je leert ook hoe je deze op een empathische en effectieve manier inzet. Je wordt de persoon waarop nieuwe medewerkers kunnen bouwen, iemand die ze door hun eerste dagen en weken loodst met een zekere flair en vertrouwen. Je maakt hierdoor niet alleen een verschil in hun professionele leven, maar je draagt ook bij aan de cultuur en het succes van jouw bedrijf.

Er zijn netwerkmogelijkheden

Tot slot zijn er veel netwerkmogelijkheden. Stel je eens voor dat je koffie staat te drinken naast iemand die precies de inzichten heeft waar jij al weken naar op zoek bent of dat je tijdens een workshop iemand ontmoet die net zo gepassioneerd is over innovatieve onboarding technieken als jij. Grijp deze kans met beide handen aan, want wie weet wat voor mooie kansen en samenwerkingen er uit voort kunnen komen!

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement