Tips om een evenement met SEO marketeers goed te regelen



Sta je op het punt een SEO marketeer evenement te organiseren? Lees dan snel verder! We gaan het hebben over hoe je zo’n evenement van de grond krijgt op een manier die niet alleen boeiend, maar ook super waardevol is voor iedere gast.

Bied waardevolle sprekers

De eerste tip die we je mee willen geven om een evenement met SEO marketeers goed te regelen, is om waardevolle sprekers te bieden. Marketeers staan bekend als mensen die altijd honger naar kennis hebben. Zonder manieren om aan deze kennis te kunnen komen tijdens je evenement, is de kans groot dat ze besluiten om het evenement over te slaan. Daarom is het slim om sprekers te hebben van een hoge kwaliteit of van reputabele SEO bedrijven zoals Marketence en zo je doelgroep tevreden te stellen.

Kies voor een centrale locatie

Het kiezen van een centrale locatie is als het selecteren van de juiste keywords voor je website - het kan je evenement maken of breken. Je wilt een plek die niet alleen makkelijk bereikbaar is voor iedereen, maar ook een die de perfecte sfeer heeft. Zorg er tevens voor dat de locatie makkelijk te vinden is en dat er genoeg parkeerplaatsen in de buurt zijn. Een centrale plek waar mensen graag komen, is een cruciaal onderdeel van je succesverhaal.

Boek een tijd die de meeste gasten uitkomt

Timing is alles wanneer het aankomt op een evenement organiseren voor SEO marketeers. Bij het plannen van je evenement moet je rekening houden met de schema's van je doelgroep. Je wilt een tijdstip kiezen waarop de meesten vrij zijn en zich kunnen concentreren op wat je te bieden hebt, zonder afgeleid te worden door de dagelijkse sleur. Hierdoor komen zoveel mogelijk gasten ook daadwerkelijk opdagen.

Film het evenement

Vergeet verder niet om jouw evenement vast te leggen. In een wereld waar content over alles heerst, biedt het filmen van je evenement je de kans om waardevolle content te creëren die je kunt hergebruiken voor je marketinginspanningen. Je trekt keer op keer nieuwe kijkers hiermee. Bovendien stelt het mensen die er niet bij konden zijn in staat om een stukje van de magie te ervaren. Zorg ervoor dat je een professionele filmer inhuurt of, als je budget dat niet toelaat, zorg dan tenminste voor een duidelijk plan en iemand met een goede camera.

Maak gebruik van mensen die al eerder dit soort evenementen hebben georganiseerd

Het is absoluut geen schande om hulp te vragen, vooral niet als het gaat om het organiseren van evenementen. Mensen die al eerder succesvolle evenementen hebben opgezet, zitten boordevol tips en trucs die goud waard zijn. Een koffietje doen met een lokale event planner of een uurtje brainstormen met een vriend die jaarlijks dat fantastische buurtfeest opzet, kan je ongelofelijk veel inzichten geven. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen met het uitvogelen van de beste leveranciers of je waarschuwen voor valkuilen die je zelf misschien niet had gezien.


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement