Oosterscheldekreeft bij de BijenkorfIn de periode van 15 april tot en met 15 juli zal in de restaurants van de Bijenkorf in samenwerking met De Kring van de Oosterscheldekreeft gerechten met de Oosterscheldekreeft in het assortiment worden opgenomen. In de La Ruche restaurants in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Amstelveen en in de Kitchen in Amsterdam en Eindhoven zullen speciale Oosterscheldekreeft producten worden geserveerd.

Samen met de chef koks van de Kring Oosterscheldekreeft (een genootschap van 12 restaurants) ontwikkelde de Bijenkorf een speciale kreeftenkroket, welke geserveerd gaat worden met een brioche broodje en een citroenmayonaise, een bisque met Oosterscheldekreeft en een Zeeuwse salade met Stellendamse garnalen, huisgerookte zalm en Oosterscheldekreeft met limoenvinaigrette worden geserveerd. Deze gerechten zullen vanaf 15 april te koop zijn in de restaurants van de Bijenkorf.

“Een typisch Nederlands kwaliteitsproduct hoort in de Bijenkorf” aldus Kees van Wezel, Manager Food & Restaurants bij de Bijenkorf. “Wij vonden het een kans om samen met de Kring van de Oosterscheldekreeft een aantal nieuwe bijzondere seizoen producten te introduceren; daarmee onderscheiden wij ons en bieden wij bijzondere gerechten aan onze gasten”. Tijdens deze promotie zullen koks van de Kring van de Oosterscheldekreeft kookdemonstraties geven in een selectie restaurants van de Bijenkorf en maken de gasten van de Bijenkorf tevens kans op een Kreeftenweekend in een luxe restaurant in Zeeland.

Op zondag 31 mei en zondag 21 juni zullen van 14.00 tot 16.00 uur kookdemonstraties met de Oosterscheldekreeft worden gegeven in de Bijenkorffilialen Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Van de twaalf aangesloten restaurants van De Kring van de Oosterscheldekreeft, zullen zeven koks uit Zeeland laten zien hoe men een Oosterscheldekreeft kan bereiden en met wat voor variaties. De deelnemende koks zijn afkomstig van de volgende restaurants:
ï‚· “De Etage” uit Bruinisse
ï‚· “De Korenbeurs op Landgoed Rijckholt” uit Geersdijk
ï‚· “Our Seaside” uit Renesse
ï‚· “Vis aan de Markt” uit Scherpenisse
ï‚· “Hostellerie Schuddebeurs” uit Schuddebeurs en
ï‚· “Brasserie Maritime” uit Zierikzee

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft. De Oosterscheldekreeft wordt gevangen in de Oosterschelde. Sinds de doorlaat vanuit de Oosterschelde (open verbinding) met het Veerse Meer, zijn er ook Oosterscheldekreeften in het Veerse Meer. Daarnaast zijn er ook afstammelingen van de kreeft in het Grevelingenmeer te vinden. Bovendien staat de versheid van de Oosterscheldekreeft (rechtstreeks uit de Oosterschelde naar de
restaurants) garant voor een hoogwaardig kwalitatief product. Verder kenmerkt de Oosterscheldekreeft zich door de duurzame visserijmethode. Naast de erkenning als Zeeuws streekproduct mag de kreeft zich vanaf 2014 ook erkend Nederlands Streekproduct noemen.

Voor meer informatie over de Oosterscheldekreeft: http://www.oosterscheldekreeft.nl/deoosterscheldekreeft
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement