CTOUCH werkt aan net zero emissies



CTOUCH presenteert met trots hun Impact Report 2023, inclusief nieuwe duurzaamheidsdoelen en de behaalde resultaten in het afgelopen jaar. Als 's werelds meest duurzame touchscreenmerk streeft CTOUCH ernaar om hun milieuvoetafdruk te verkleinen en hun sociale impact te optimaliseren. De resultaten van deze inspanningen zijn samengevat en gepubliceerd in hun Impact Report 2023.

In hun Impact Report 2023 verbindt CTOUCH zich officieel aan hun ultieme duurzaamheidsdoel, namelijk om tegen 2050 netto nul (‘net zero’) emissies te bereiken. CTOUCH heeft ook nieuwe doelen voor 2030 gedefinieerd, specifiek voor scope 1, 2 en 3. Deze nieuwe doelen zijn in lijn met het doel van het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5-2°C in vergelijking met het pre-industriële niveau.

Daarnaast zijn de 2030-doelen voor scope 1 & 2 die zijn vastgesteld door CTOUCH officieel gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi). Het SBTi is een wereldwijde instantie die bedrijven in staat stelt ambitieuze emissiereductiedoelen te stellen in overeenstemming met de nieuwste bevindingen in de klimaatwetenschap.

Het rapport biedt verdere transparantie over de grote inspanningen die CTOUCH levert om hun doelen te bereiken. Hoogtepunten van het rapport zijn onder andere:

- Diverse nieuwe partnerschappen om hun doelen te bereiken
- Vermindering van de CO2-voetafdruk van werknemers met 62%
- Nieuw ontwikkelde energiezuinige producten met een verlengde levensduur,
waardoor klanten hun impact kunnen verminderen en operationele kosten kunnen
verlagen.
- Verlaging van de CO2-voetafdruk van producten tot wel 37%
- Implementatie van het 'CTOUCH Next Life'-programma, waarbij CTOUCHtouchscreens worden teruggenomen en opgeknapt om ze opnieuw op de markt te brengen
- Productinnovatieproject 'CTOUCH Green Screen'

Voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid heeft CTOUCH de AV News 2023 'Duurzaamheidsinnovatie van het Jaar Award' gewonnen. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: CTOUCH Duurzaam ondernemen Impact Report 2023 CO2-voetafdruk
Algemene voorwaarden | privacy statement