Maastricht maakt indruk op Amerikaanse congresorganisatoren met Magical Maastricht 2023Tijdens een magische tour van 25 tot 28 november heeft Maastricht zich van zijn meest sfeervolle kant laten zien. 'Magical Maastricht 2023' was een initiatief van MECC Maastricht en het Maastricht Convention Bureau om Amerikaanse organisatoren van wetenschappelijke medische congressen te betoveren met de stad en regio. Dit driedaagse event bleek niet alleen succesvol dankzij de winterse magie van de stad en het vernieuwde MECC Maastricht, maar zeker ook door het innovatieve kennisecosysteem dat de stad te bieden heeft. 

Verrassend veelzijdig 
De Amerikaanse organisatoren zijn eindverantwoordelijk voor de locatiekeuze van meerdaagse medische congressen die tussen 2024 en 2031 zullen plaatsvinden. Om Maastricht als congreslocatie te leren kennen, verkenden zij diverse hotels, restaurants en evenement-locaties. In het gerenoveerde MECC Maastricht, gehuld in kerstsfeer voor de Rieu-concerten, werden hen de mogelijkheden van het nieuwe auditorium en de 'break-out' ruimtes gepresenteerd. De Amerikanen waren onder de indruk van de veelzijdigheid van de stad en haar faciliteiten en typeerden het bezoek als een full experience: "Maastricht truly has the full experience, a state of the art convention center, rich in history, the arts and culture. Our attendees can be sipping wine inside a cave one night and enjoying brunch inside a cathedral like Rebelle the next day."

Europese kennishub 
De innovatieve kant van Maastricht als Europese Health kennishub leerden ze kennen tijdens een tour door de labs van het MERLN Institute for Technology Inspired and Regerative Medicine. MERLN is gelinkt aan de Universiteit Maastricht en focust zich met biomedische technieken op regeneratieve geneeskunde. Zo’n acht jaar na oprichting werken hier al honderden wetenschappers aan nieuwe technologieën, zoals ‘slimme’ biomaterialen en 3D-printen, om weefselherstel te bevorderen. 

Internationaal georiënteerde medici 
Door ook de wetenschappelijke instituten in site visits en congresprogramma’s te betrekken, speelt Maastricht in op de groeiende trend om evenementen te verrijken met bedrijfsbezoeken, B2B-matchmaking en educatieve workshops op locatie. Zo speelt het academisch ziekenhuis, Maastricht UMC+, bijvoorbeeld ook een actieve rol in de komende ICT&health World Conference, dat in mei 2024 in het MECC plaatsvindt. Maastricht, als Europese Health kennishub waar ruim twintigduizend internationaal georiënteerde artsen, wetenschappers, PhD’s en studenten resideren, is voor eventplanners dan ook dé bestemming om medische congressen nu vast te leggen.  
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Magical Maastricht 2023 MECC Maastricht Maastricht Convention Bureau Europese Health kennishub Maastricht
Algemene voorwaarden | privacy statement