Radisson Blu Palace Hotel wint Duurzaamheidsprijs Bollenstreek 2015Afgelopen vrijdag vond de prijsuitreiking plaats van de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek. Deze prestigieuze prijs in de regio gaat naar een onderneming die zich onderscheidt met duurzaam ondernemen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen. Door de diversiteit aan bedrijven die genomineerd waren was er dit jaar een gedeelde eerste prijs. Zowel het Radisson Blu Palace Hotel uit Noordwijk als Brood van Nu uit Noordwijkerhout mochten de eerste prijs in ontvangst nemen.

General Manager van het Radisson Blu Palace Hotel André Aaij besloot in februari dat hij zich met het hotel wilde inschrijven voor deze prijs. André Aaij: “ Duurzaam ondernemen staat in ons hotel hoog in het vaandel. Binnen diverse afdelingen startten wij initiatieven die bijdragen aan duurzaam ondernemen. Voorbeelden zijn de bijen die op ons dak wonen. Bijen zijn erg belangrijk voor de natuur en daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Voordeel is dat wij onze eigen honing produceren die wordt gebruikt in de keuken van het hotel. De financieel manager van het hotel heeft de opleiding tot imker gevolgd en draagt zorg voor de bijen in de kasten. Een ander voorbeeld is dat wij een WKK (warmte-kracht-koppeling) hebben die elektriciteit opwekt en de vrijkomende warmte terugbrengt in het hotel. Het meest recente voorbeeld van wat wij hebben ondernomen met het hotel was 20 maart j.l. Met een twintigtal collega’s hebben wij meegedaan aan NL Doet en hebben wij Park Overbosch in Voorhout klaargemaakt voor het zomerseizoen. De paden zijn schoongemaakt en door middel van 140 kruiwagens met zand zijn alle paden vernieuwd. Ik kan nog veel meer voorbeelden noemen maar dit geeft aan waarom ik graag mee wilde doen aan deze wedstrijd. Ik wist dat wij door al onze initiatieven een goede kans zouden maken om bij de top te horen. Door de diversiteit aan bedrijven die uiteindelijk in de top 4 eindigden durfden we niet te hopen dat we ook daadwerkelijk zouden winnen. Dat er een gedeelde eerste prijs is uitgereikt geeft ook wel aan hoe lastig het voor de jury was om een keuze te maken uit bedrijven die niet te vergelijken zijn.”

De andere genomineerden in de top 4 waren Annemieke’s Pluktuin uit Hillegom en RK Basisschool Andreas uit Voorhout.
André Aaij geeft tot slot nog aan: ”Wij zien deze prijs echt als een aanmoedigingsprijs voor het hotel, al het personeel. Met deze prijs kunnen wij in het hotel uitdragen dat we goed bezig zijn met de diverse initiatieven. Uit het winnen van deze prijs blijkt dat het geen promotieverhaal is vanuit het management maar dat buiten het hotel ook opgemerkt wordt hoeveel wij doen qua duurzaam ondernemen en hoe belangrijk het is dat wij dit doen! Wij zien het winnen van de prijs als een heel groot compliment voor het hotel”.

Auteur: Sofie Fest

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement