Maastricht maakt indruk op internationale expo-industrieRuim driehonderd toonaangevende organisatoren van internationale beurzen en bestuurders van venues en dienstverlenende bedrijven actief in de evenementenbranche leerden afgelopen week over de vele kansen die de stad Maastricht en MECC Maastricht te bieden hebben. Van 13 t/m 16 juni 2023 vond de UFI European Conference plaats in Maastricht. Evenals co-located events; de eerste UFI Event Directors' Summit, het UFI HR Forum en het UFI Operations & Services Forum. Georganiseerd door UFI, de Global Association of the Exhibition Industry, werd deze jaarlijkse conferentie eerder gehouden in steden als Poznan (Polen), Birmingham (VK) en Verona (IT). Trends in de evenementenbranche, case studies en internationale sprekers staan ??op de agenda tijdens dit jaarlijkse congres. Uiteraard was er volop gelegenheid om te netwerken en samen met stad en regio de locatie van MECC Maastricht te verkennen.

Programma
Tijdens de conferentie kwamen veel onderwerpen aan bod, variërend van wervingsstrategieën en digitale innovaties tot emissiereductie en het organiseren van net-zero-evenementen. Naast het inhoudelijke programma maakten de aanwezigen kennis met de vele mogelijkheden die de stad Maastricht te bieden heeft. De welkomstreceptie vond plaats in het Provinciehuis en 's ochtends nam de UFI Sports Club de deelnemers mee voor een hardloop- of fietstocht door Maastricht. Het netwerkdiner vond plaats bij Rebelle en als afsluiting van de conferentie hadden de deelnemers de mogelijkheid om een stadstour door Maastricht te maken.

Ann Daniels - recordbrekende poolreiziger en gerenommeerd internationaal spreker
Tijdens de openingsceremonie vertelde Ann Daniels, recordbrekende poolreiziger en gerenommeerd internationaal spreker, het publiek alles over het belang van sterk leiderschap, teamwerk, de juiste houding, doelen stellen, omgaan met verandering, het overwinnen van kansen en het belang van doorzettingsvermogen. Samen met expeditieteamgenoot Caroline Hamilton is Ann Daniels de eerste vrouw in de geschiedenis die de Noord- en Zuidpool bereikt als onderdeel van alle damesteams. Sinds die eerste estafette heeft ze deelgenomen aan meer dan vijftien poolexpedities, waarbij ze mannen en vrouwen door de meest ruige omgevingen ter wereld heeft geleid. Ann begrijpt dat jouw acties als leider invloed hebben op het hele team; een goede leider stelt zijn team in staat om meer te bereiken. Ze gelooft dat mensen met de juiste planning, instelling en positieve focus zelfs onder de moeilijkste omstandigheden kunnen bereiken wat ze van plan waren.

Kai Hattendorf, Managing Director / CEO van UFI: “Het was geweldig voor de UFI-gemeenschap om de gastvrijheid van onze Maastrichtse collega's en de stad te ervaren. Maastricht heeft al een plaats in de Europese geschiedenisboeken - en deze conferentie zal in de geschiedenisboeken van UFI komen, de grootste Europese conferentie tot nu toe. Onze leden zijn enthousiast over hun ervaringen hier en zullen zowel herinneringen als ideeën voor samenwerkingen mee naar huis nemen.”

Rob van de Wiel, Managing Director van MECC Maastricht: “Het hosten van de UFI European Conference in MECC Maastricht heeft ons de kans gegeven om te laten zien waartoe we in staat zijn als locatie en als stad. De hele stad heeft de internationale tentoonstellingsindustrie omarmd en zich van haar beste kant laten zien. Samen hebben we Maastricht internationaal op de kaart gezet als perfecte beurslocatie met economische spin-off voor stad en regio.”

UFI
UFI is de wereldwijde vereniging van 's werelds toonaangevende organisatoren van beurzen en expolocaties. Naast dit belangrijke netwerk verenigt UFI ook een cluster van nationale en internationale brancheverenigingen en tal van beursorganisatoren. Het primaire doel van UFI is het behartigen, promoten en ondersteunen van de zakelijke belangen van haar leden en de beursbranche in het algemeen. UFI vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 50.000 werknemers, die allemaal werkzaam zijn in de beursindustrie, en werkt daarnaast nauw samen met 64 internationale, nationale en regionale verenigingen. Momenteel zijn 820 organisaties in 86 landen geregistreerd als lid.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Maastricht MECC Maastricht Bestemming UFI
Algemene voorwaarden | privacy statement