Preuvenemint maakt nieuwste ontwikkelingen bekend tijdens PreuvenePreview 2023



Tijdens de PreuvenePreview op dinsdag 30 mei maakte Stichting ’t Struyskommitee de nieuwste ontwikkelingen rondom ‘t 40e Preuvenemint bekend. ‘t Preuvenemint vindt dit jaar van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus plaats.
 
40e jubileumeditie
Dit jaar wordt de 40e editie van ’t Preuvenemint gevierd, iets waar de organisatie heel ‘gruuts’ op is. Het begon ooit met de Oud-Limburgse schuttersmaaltijd, de eerste openluchtmaaltijd op het Vrijthof, waarmee geld werd ingezameld voor nieuwe outfits voor de Stadsschutterij. Inmiddels is ’t Preuvenemint uitgegroeid tot een groots culinair evenement dat ieder jaar duizenden bezoekers aantrekt. De volledige opbrengst van het evenement wordt nog steeds geschonken aan (lokale) goede doelen.

Thema: ‘back to the (Limburgse) roots’ 
In het kader van deze jubileumeditie gaat het evenement ‘back to the roots’. Dat houdt in dat er meer nadruk ligt op de oorsprong van ’t Preuvenemint: het ‘Preuve’. Hierbij zal de focus liggen op het proeven van streekproducten en -gerechten. De keuze aan hoogwaardige lokale producten en ingrediënten uit eigen Limburgse grond is zo groot dat je er met gemak een hele menukaart mee kunt vullen. Op ’t Preuvenemint krijgt iedereen de mogelijkheid om te ervaren hoeveel liefde, aandacht en vakmanschap in Limburgse producten wordt gestoken en hoe vers, gezond en duurzaam deze producten zijn die de kortst mogelijke weg hebben afgelegd. 

Goede doel 2023
’t Struyskommitee heeft dit jaar gekozen voor meerdere kleine goede doelen in plaats van een hoofddoel om de opbrengst van ’t Preuvenemint aan te schenken. In de komende weken worden de aanvragen hiervoor gehonoreerd. Aanvragen die vóór 1 juli 2023 worden ingediend, worden nog dit jaar meegenomen. Aanvragen die na 1 juli worden ingediend, worden meegenomen naar ’t Preuvenemint 2024.
 
Nieuwe deelnemers
Dit jaar verwelkomt het evenement een aantal nieuwe deelnemers:

-    INVITE by Jacob Jan Boerma & Yves Silvain (@ Foodtastic Traveler): voor het eerst staat er een driesterrenchef als deelnemer op het Vrijthof. Boerma zal samen gaan koken met een aantal (bekende) regionale chefs.
-    Hoeve de Eik: laagdrempelig genieten van Heuvellandse gastvrijheid.
-    Dock Five & Thiessen Wijnkoopers: een mooie Maastrichtse combinatie van de eigentijdse gastrobar Dock 5 met heerlijke wijnen van Thiessen Wijnkoopers. 
-    Ron Gastrobar: “Uiteten gaan moet volgens Ron Blaauw een feestje zijn.” - ongedwongen genieten van culinaire hoogstandjes. 

PreuveneMeet
Ook dit jaar wordt het ‘sjiekste’ netwerk-event PreuveneMeet voorafgaand aan de officiële opening van ’t Preuvenemint georganiseerd. Dit jaar vindt de PreuveneMeet op donderdag 24 augustus van 15.00 tot 18.00 uur plaats. Deze exclusieve middag biedt de mogelijkheid om onder genot van een heerlijk drankje bestaande relaties te versterken en nieuwe relaties te ontmoeten. Dé gelegenheid om informeel te netwerken. De bezoekers worden gastvrij ontvangen door een team van hostessen en ze worden door de restaurateurs getrakteerd op culinaire hapjes. Kaarten zijn binnenkort te bestellen via www.preuvenemint.nl/preuvenemeet.

Fotocredits: Laurens Bouvrie
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Preuvenemint Maastricht Culinair event Netwerkevent
Algemene voorwaarden | privacy statement