Italiaans-Amerikaans concept voor nieuwe skylounge Ventuno op 21e verdieping Ruby-Emma



Het internationaal geroemde en prijswinnende strategie, concept- en ontwerpbureau Forsite Creative - gevestigd in Dubai - opende begin dit jaar in Amsterdam haar Europese hoofdkantoor. Met deze stap verwacht het boutique agency haar internationale scope te verbreden en ook in Europa nieuwe projecten en concepten te ontwikkelen. Forsite Creative is aan de slag gegaan voor de bekende Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy (30) en ontwikkelde een vernieuwend concept voor de nieuwste Skylounge van Amsterdam, Ventuno. De Ramzy Group investeert hiermee in een vernieuwend en toekomstbestendig Amsterdam en zetten in op een hoger niveau hospitality aanbod. Hiermee zetten zij in op het aantrekken van hoogwaardig toerisme.

Ventuno: van eersteklas dinerbestemming naar intieme clubomgeving
Momenteel werken Forsite Creative en de Ramzy Group samen aan het Ventuno-concept voor de skylounge, op de 21e verdieping, van het Ruby-Emma Hotel in Amsterdam.

Ramez Ramzy van de Ramzy Group vertelt hierover: “Ventuno is een Italiaans-Amerikaans concept gebaseerd op de gouden jaren van New York, toen dinerclubs en entertainment op hun hoogtepunt waren. Met Ventuno brengen we een first of its kind, eersteklas dinerbestemming naar Amsterdam. Naarmate de avond vordert, verandert de setting van de skylounge van een waanzinnige dinerervaring in een intieme clubomgeving met live entertainment, dansers, DJ's en bottle service. Het kosmopolitische en sexy design is karakteristiek, vernieuwend en spannend tegelijk, en tilt dit sensationele concept naar een nóg hoger niveau. Forsite Creative is aangetrokken om als creatief partner zowel concept, operationele strategie als interieurontwerp te ontwikkelen.”

Nederlandse roots
Het boutique agency Forsite Creative en haar founders hebben Nederlandse roots. Twee van de drie partners, Gustavo de Hostos (Managing Director) en Bob Hamersma (Director of Projects & Experiences) studeerden Hospitality Management aan Hotelschool The Hague. Hetzelfde geldt voor Michiel Gomes, Director Europe Forsite Creative Amsterdam, die de leiding heeft over het nieuwe Europese hoofdkantoor.

Gustavo de Hostos: “Ik ben blij dat we voor dit toonaangevende concept zijn gevraagd. Het past precies bij wie we zijn en wat we heel goed kunnen, eigenlijk als enige in de hospitality branche; de combinatie van de expertise en diensten die wij aanbieden is uniek en wordt elders niet toegepast”, vertelt De Hostos. “Onze roots liggen in Nederland, een uitstekende uitvalsbasis, om hiervandaan nu ook de Europese markt te gaan bedienen. Het vernieuwende concept van Ventuno, dat we samen met Ramez Ramzy aan het ontwikkelen zijn, biedt veel ruimte aan onze creativiteit. Als onze launching customer geeft hij ons hiermee een vliegende start in Europa. We verwachten dat Ventuno half juni officieel haar deuren opent.”

Internationaal prijswinnend strategie, concept- en ontwerpbureau 
Met de uitbreiding van Forsite Creative naar Europa is Amsterdam een internationaal strategie, concept- en ontwerpbureau rijker. Het bureau werkt voor internationale horeca- en Food & Beverage (F&B) bedrijven, zoals de hotelketens Marriott International, Accor, IHG, restaurant groepen, vastgoed investeerders en projectontwikkelaars. Het boutique agency won diverse awards voor haar concepten, waaronder ‘Best Beach Bar in Dubai’, ‘Bar of the Year’ en ‘Best North American and Caribbean Restaurant in Dubai’. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Ruby-Emma hotel Skylounge Amsterdam
Algemene voorwaarden | privacy statement