Grootste AI-event van Nederland strijkt neer in HaarlemOp 21 april 2023 vindt in de Haarlemse koepel (Cupola XS) het grootste ChatGTP en generatieve AI-event van Nederland plaats: GTPx. Het event is voor iedereen die kennis wil maken met AI-tools en wil leren hoe deze tools in te zetten. GTPx is een initiatief van I.AMDIGITAL, Cupola XS en Endeavour.

Op 21 april aanstaande vindt in de voormalige koepelgevangenis in Haarlem het grootste ChatGTP en generatieve AI-event van Nederland plaats. De dag kent drie hoofdthema’s:

-AI & Toepassingen: praktische workshops voor gebruik van AI-tools (oa. ChatGPT, Midjourney, Peech, Jasper.ai, Copy.ai, en vele andere generatieve AI-tools)

-AI & Leidinggevenden: strategieën en AI-tools voor leiding van MKB en (publieke) organisaties. Hoe bereid je jouw organisatie voor op de kansen van AI.

-AI & Onderwijs: ChatGPT en AI-toepassingen binnen het onderwijs. Strategieën en voorbeelden voor schooldirecties en leerkrachten hoe in de klas om te gaan met de kansen en keerzijde van AI.

Speciaal programma voor onderwijs
Opvallend is de track met workshops voor schoolbesturen, schoolleiders en docenten. Het doel van dit speciaal voor onderwijsmedewerkers ingerichte programma is het verkrijgen van inzicht in hoe zij in de klas kunnen omgaan met de kansen en de keerzijden van AI.
Zij vormen samen met business professionals en leidinggevenden de doelgroep van het evenement.

Learning by doing
GPTx staat in het teken van learning by doing. Zo zijn er maar liefst 48 workshops van 45 minuten, on-stage demo’s en AI-cases en is er een informatiedesk met AI-experts en AI-tool leveranciers. Het evenement is ontstaan uit de behoefte om voorop te blijven lopen bij technologische ontwikkelingen die grote gevolgen hebben voor de manier waarop gewerkt wordt.

Initiatiefnemer Valerie Vallenduuk: “Een aantal maanden geleden stond de wereld op haar kop toen ChatGTP haar intrede deed in de markt. We merkten dat veel mensen experimenteerden met deze tool en dat er veel onduidelijkheid bestaat over hoe dit soort AI ingezet kan worden om werk efficiënter te maken. Je zag vooral dat tech-services ermee aan de haal gingen, terwijl de rest vooral druk was met het dealen met de gevolgen ervan. Bijvoorbeeld docenten. Pubers bleken namelijk heel gauw door te hebben welke voordelen intelligente chatbots boden als het gaat om schoolwerk. Dit evenement is heel praktisch opgezet en is specifiek ontwikkeld voor de groep mensen die in het bijzonder te maken hebben met de gevolgen van generatieve AI: docenten, juristen, marketeers, logistiek managers, HR-specialisten, juristen, architecten, etc.”

Initiatiefnemers
GPTx is een initiatief van I.AMDIGITAL, Cupola XS en Endeavour. Met support en workshops van oa Amazon Web Services (AWS), Growth Tribe, AI Heroes, Digital Society School, Blockchain Netherlands (BCNL Foundation), ROM InWest, Köster Advocaten, amsterdam inbusiness, BeterBusiness, Stichting FutureNL en nog vele anderen.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: AI ChatGTP koepelgevangenis Haarlem GTPx I.AMDIGITAL Cupola XS Endeavour Live events
Algemene voorwaarden | privacy statement